Önerilen yeni sistem siyasetin önünü açıyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Önerilen yeni sistem siyasetin önünü açıyor
A
a

Anayasa değişiklik teklifini değerlendiren Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Muammer Karaman, “İstenen başkanlık sistemi aslında siyasetin önünü açıyor. Yeni sistem siyaseti güçlendiriyor” dedi.

Sütiş Eskişehir
Karaman, öteden beri bu ülkenin palet ve postal izi taşıyan, apolet gölgesindeki bir anayasadan kurtulmasını istediklerini belirterek, “Bizim anayasamız Ajda Pekkan anayasası oldu artık. Her tarafından gerdirildi ama anayasanın ruhu ortada durmaktadır” diye konuştu.
 
YENİ YÜZYILA TAŞIYACAK ANAYASA

“Bizi yeni yüzyıla taşıyacak, toplumsal bir mutabakatı ortaya koyan, toplumsal bir sözleşme anlamına gelen, devletle vatandaşın ilişkilerini insan hakları, özgürlükler ve demokrasi üzerinden çizen bir anayasaya ihtiyacımız var” diyen Karaman, şöyle konuştu: “İstenen başkanlık sistemi aslında siyasetin önünü açıyor. Yeni sistem siyaseti güçlendiriyor. Bugüne kadar siyasetin alanını daraltan bir düzeni değil, siyasetin tasarrufunu ve siyasetçinin vizyonunu daha rahat ortaya koyabileceği bir anayasal düzleme diyoruz. Eksiklik, aksaklık olabilir ama dünyanın bütün gelişmiş ülkelerinde siyasal gücün daha etkin kılındığı ve ülkelerde siyasal istikrarsızlığa yol açabilecek düzenlemelerin de ortadan kaldırılmak istendiğini görüyoruz.”
 
BU UYUM HER ZAMAN OLMAZ

Karaman, şöyle devam etti: “28 Şubat sürecini hep birlikte yaşadık. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel o dönemde Başbakan Bülent Ecevit’in sağlık sorunları nedeniyle çok daha etkin bir rol almıştı. Neredeyse bir başkan gibi yönetiyordu. Şimdi başkanlık sisteminin karşısında olanlar Demirel’in oynadığı rolün gerekliliğini ortaya koymuşlardı. Bugün AK Parti ile Cumhurbaşkanlığı arasında bir uyum olmazsa biz bunların hiçbirini konuşamayız. Böyle bir uyumun her zaman yakalanacağını da iddia edemeyiz. Yönetim erkinde istikrarın olması farklı tartışmaların önüne geçer. Anayasa kitapçığı fırlatılınca meydana gelen krizlerden kurtarır. Bu ülke ‘şu bakanlık senin, bu bakanlık benim’ tartışmalarını bitirir.”
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
ali 20 Ocak 2017 22:08

postala alerjiniz olabilir ama inşallah bir gün yalınayak kalmazsınız.

0 0 Cevap Yaz
Mustafa Kiriş 20 Ocak 2017 14:56

Yağdanlık sendika demeyeyim de ne diyeyim ?

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi