Ortaylı Yılmaz Büyükerşen'i ziyaret etti

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Ortaylı Yılmaz Büyükerşen'i ziyaret etti
A
a

Ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı konferans vermek için geldiği Eskişehir'de, yine ilk olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen'i ziyaret etti.

Sütiş Eskişehir
Dostların sohbeti şeklinde geçen ziyarette Ortaylı, "Kültür-sanat yaşamının bu kadar zengin olduğu bu güzel kentte bir ay yaşamak istiyorum" dedi.

Türkiye'de yazdığı kitaplar, katıldığı televizyon programları ses getiren ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, özel bir okulda konferans vermek için geldiği kentimize ayak basar basmaz, Başkan Büyükerşen'i ziyaret etti.

Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette, konu Eskişehir'in kültür-sanat etkinlikleri oldu. Başkan Büyükerşen'in anlattığı kültür-sanat yaşamının zenginliği karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Ortaylı, İstanbul'da bile bu kadar etkinlik olmadığını belirterek, "Gerçekten müthiş bir ortam oluşturmuşsunuz. Eskişehirliler gerçekten çok şanslı. Ben de, eğer üniversitelerden bir öneri gelirse, hem gençlere ders verir, hem de çok istememe rağmen gezemediğim sizin yeni baştan şekillendirdiğiniz bu güzel kenti gezer, senfoniyi dinler ve oyunları izlerim" şeklinde konuştu.
Esprilerle dolu dostların sohbetinde Başkan Büyükerşen, Prof. Dr. İlber Ortaylı'ya, Büyükşehir Belediyesi'nin yıllık etkinlik takvimini hediye ederek, "Eskişehirliler adına sizi tüm sanat etkinliklerine davet ediyorum. Eskişehirlilerin gönlünde yerinizin çok farklı olduğunu unutmayın" dedi.

Başkan Büyükerşen Ortaylı'ya ustalık eserim dediği Atatürk'ün balmumu heykelinin fotoğrafının bulunduğu tabloyu ve imzalı kitabını, Ortaylı da Başkan Büyükerşen'e imzalı kitaplarını hediye etti.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi