ÖSYM üniversite tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç ÖSYM üniversite tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?
A
a

LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite tercihleri sona erdi. ÖSYM LYS tercih sonuçlarını ne zaman açıklayacak? Üniversitelere yerleştirme nasıl yapılacak? ÖSYM, yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı tarihi duyurdu.

Sütiş Eskişehir
Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) 10-11 ve 17-18 Haziran 2017 tarihlerinde ÖSYM tarafından yapıldı. 

Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da saat 10.00'da başlayan sınava 832 bin 994 aday başvuru yapmıştı. Sınav tek oturumda uygulandı ve 120 dakika sürdü.

LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından matematikte iki sorunun değerlendirme dışı bırakıldı. Üniversite tercihleri 18-26 Temmuz tarihleri arasında alındı.


YERLEŞTİRME SONUÇLARI 8 AĞUSTOS'TA

Yerleştirme sonuçlarının 8 Ağustos'ta "https:/sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden açıklanacağını bildirdi.

Üniversite kayıtları internet üzerinden ve üniversite tarafından yapılacak. İnternet üzerinden başvuruları 11-16 Ağustos tarihleri arasında e-Devlet üzerinden, üniversiteler üzerinden kayıtlar ise 14-18 Ağustos tarihleri arasında alınacak.


ÖSYM ŞİFRESİNİ UNUTANLAR NE YAPACAK?

ÖYSM tercih sonuçları ÖSYM aday işlemleri üzerinden açıklanacak, aday işlemleri sistemine girmek için TC kimlik numaranızın yanında aday şifreniz de gerekmekte. Aday şifresi sınava başvuru yaptığınızda sisteme giriş yaptığınız şifreyle aynı şifredir, bu şifreyi unuttuğunuz takdirde farklı yöntemlerle tekrar şifre edinebilirsiniz.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi