PKK'YA HAVA OPERASYONU

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç PKK'YA HAVA OPERASYONU
A
a

Türk Silahlı Kuvvetlerince, bölücü terör örgütünün Irak'ın kuzeyindeki Hakurk, Haftanin, Avaşin ve Basyan kamplarına hava harekatı düzenlendi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Jetler, teröristlere ait mühimmat deposu, korugan ve sığınakların bulunduğu 11 hedefi imha etti.Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Irak'ın kuzeyindeki keşifler sonucu dün bölücü terör örgütüne yönelik hava harekatı düzenlendi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı F-16 ve F-4 2020 savaş uçaklarının katıldığı harekatla Hakurk, Haftanin, Avaşin ve Basyan kamplarında tespit edilen 11 hedef imha edildi. Toplam 12  

jetin katıldığı harekatta, teröristlere ait mühimmat deposu, korugan ve sığınaklar tam isabetle vuruldu.

BİTLİS, TUNCELİ VE ŞANLIURFA KIRSALINDA OPERASYON
Bitlis, Tunceli ve Şanlıurfa kırsalında da güvenlik güçleri, PKK'ya yönelik operasyon düzenledi. Yapılan aramalarda PKK'ya ait tespit edilen mağara ve sığınaklarda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

BİTLİS'TE PKK'YA AİT N 5 AYRI SIĞINAK VE MAĞARA TESPİT EDİLDİ
Bitlis'teki10’uncu Komando Tugay Komutanlığı tarafından, 21-23 Mart 2016 tarihleri arasında, Bitlis kırsalında 'Şehit Geçici Köy Korucu Nihat Çaprak-5' operasyonu düzenlendi.Operasyonda tespit edilen 5 ayrı sığınak ve mağarada; 1 Kaleşnikof piyade tüfeği, bunlara ait şarjörler ve mühimmat, 1 savunma tipi el bombası, örgütsel doküman, çok miktarda yaşam ve yiyecek malzemeleri ele geçirildi.

TUNCELİ'DE 1 DEPO, YAŞAM YERİ VE MEVZİİ BULUNDU
Tunceli'deki 4'üncü Komando Tugay Komutanlığı tarafından, 21-22 Mart 2016 tarihlerinde Tunceli Nazimiye kırsalında 'Şehit Jandarma Astsubay Başçavuş Tamer Meriç-8' operasyonu düzenlendi. Operasyonda PKK tarafından kullanıldığı tespit edilen ve ağaç, tel ve saçlar kullanılarak imal edilmiş 11 depo, yaşam yeri ve mevzii bulundu. Bölgede yapılan aramada muhtelif yaşam malzemeleri, mevzii sığınak yapımında kullanılan çeşitli gereçler, muhtelif kırtasiye malzemesi, örgütsel doküman ele geçirildi.

EYLANPINAR'DA 36 KİLOGRAM TNT VE TETRİL KARIŞIMI PATLAYICI ELE GEÇİRİLDİ
22 Mart 2016 tarihinde Şanlıurfa Ceylanpınar ilçesinde yakalanan yabancı uyruklu 5 PKK/PYD terör örgütü mensubunun sorgulanmaları sonucunda 3 ayrı yerde toprağa gömülü vaziyette toplamda 36 kilogram TNT ve TETRİL karışımı patlayıcı madde ele geçirildi.
Kaynak : Ntv
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi