RAMAZAN'DA DA DÜĞÜN YAPILIYOR

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç RAMAZAN'DA DA DÜĞÜN YAPILIYOR
A
a

Ülkemizde genel olarak alışılmış olan 'Ramazan ayında düğün yapılmaz' tabusu yeni kuşak ile yavaş yavaş yıkılmaya başladığı, artık bu kutsal ayda da düğün hareketliliğinin sürdüğü belirtiliyor.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eski kuşak tarafından kabullenilen Ramazan ayında tutulan oruç nedeniyle düğün yapılmasının zor olacağı kanısı, yeni nesil ile birlikte ortadan kalkmaya başlamış gibi gözüküyor. Artık oruç tutulurken de düğünler ötelenmeden yapılıyor. Meydana gelen bu durum hem Ramazan ayında işleri yavaşlayan kuaför işletmecilerinin yüzünü güldürüyor, hem de düğün sahipleri bayramdan sonra oluşan sıkışıklıktan kurtulabiliyor.

Konuyla ilgili konuşan Kuaför Hasan Güder, önceki yıllardaki Ramazan aylarında düğünlerin hemen hemen hiç olmadığını belirtti. Güder, son yıllarda Ramazan ayında da düğülerin devam ettiğini ve çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, “İnsanlar programlarını önceden yapıyorlar, çünkü Eskişehir’de yaz ayları kısa olduğu için mecburen Ramazan ayındaki bazı zamanları değerlendiriyorlar. Ramazan ayında düğünlerin olmaması bana garip geliyor. Biz kuaförler olarak yaz aylarında düğünlerle ayakta kalan bir sektörüz” şeklide konuştu.



“Kış ayları Eskişehir’de uzun geçtiği için zorluk çekiyorduk”
Eskişehir’de yaz sezonunun kısa olduğuna dikkat çeken Güder, “Kış ayları Eskişehir’de uzun geçtiği ve buna bağlı olarak düğünlerin de yapılamadığı için zorluk çekiyorduk. Biz yaz döneminde gelin saçı, sünnet düğünleri ve nişan saçlarında çok daha iyi çalışıyoruz. Tabi şimdi Ramazan olduğu zaman işlerimiz duruluyor. Şuan önceki yıllara göre, bizim kalfalık, çıraklık dönemlerimizde bu şekilde değildi. Hiç düğün, nikah ve söz gibi merasimler olmazdı. Şuan artık düğün, nişan ve sünnet yapılıyor, yemekler iftar vakti verilip, hem oruçlar açılıyor hem de özel gün merasimleri aksatılmıyor. Bu gayet güzel bir şey insanlar hem ibadetlerini yapıyor hem de düğünlerini yapıyorlar. Böyle olması bir nebze daha iyi, çünkü diğer türlü insanlar Ramazan ayında düğün yapmadıkları için bayramdan sonrasına sıkıştırıyorlardı. Böylelikle hem biz sektör olarak zorlanıyorduk hem de insanlar için çok fazla zaman sıkıntısı oluyordu. Yani Ramazan ayında bu şekil düğülerin olması daha iyi oluyor” ifadelerini kullandı.
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi