Referandumdan akılda kalanlar

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Referandumdan akılda kalanlar
A
a

16 Nisan’da anayasa değişikliğini içeren referandum için sandık başına gittik. Yedinci kez halk oylaması yapıldı.

Sütiş Eskişehir
            Referandumdan akılda kalanlar
Öncekilerin tamamından daha heyecanlıydı. Ve kuşkusuz daha gösterişli kampanyalar yapıldı. Eskişehir’in siyasi tarihinde yer alacak fotoğraflar, işbirlikleri ve söylemler oldu. Aklımda kalan karelerden on tanesini seçtim. İşte o fotoğraflar…
  1. Evet kampanyası yürüten bir grup, CHP il binasının önünden geçerken hayır’cılarla buluştu. İki grup kısa süre sohbet etti. Hepsi neşeliydi, espriler havada uçuştu. Sonra evet ve hayır broşürleriyle poz verildi. Böylece en güzel fotoğrafa imza attılar.
  2. Sandığa sayılı günler kala evet çadırları görüldü. Seçime renk gelmişti. Daha doğrusu seçime gittiğimiz belli olmuştu! Hemen ardından İzmir Marşı’nın yükseldiği hayır çadırları görüldü. Eski Kılıçoğlu Sineması’nın karşısında evet ve hayır çadırları yan yana kuruldu.
  3. MHP’li muhaliflerden Meral Akşener, hayır kampanyası için Eskişehir’e geldi. CHP’lilerin organize ettiği bir etkinlikte konuşma yaptı. AKM’deki toplantıya Büyükerşen de katıldı.
  4. Gergin geçen seçim ortamının yumuşadığı anlarda oldu. CHP’nin PM Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü’yü ziyaret etti. Ziyaret olumlu tepkiler aldı.
  5. AK Parti Milletvekili Harun Karacan, evet cephesinin çalışkan isimlerindendi. 600 etkinlik yapan Karacan, yaklaşık 80 bin kişiye ulaştı. Bir oyun önemini bilen Karacan, tarla süren çiftçiyi de ihmal etmedi. Karacan, traktörü de bir süre kullandı.
  6. ES TV yayınlarıyla ses getirdi. Kamuoyunun bilgilenmesi adına her kesimin sesi olan ES TV, herkesin takdirini kazandı. Evet ve hayır tarafları ilk kez ES TV’de buluştu. Program hayli ilgi gördü.
  7. Kampanya döneminin tartışmalı başlıklarından biri de ‘merkez sağcılar’ idi. Merkez sağda siyaset yapmış bazı isimler ‘hayır’ için sahaya indi. Çektirdikleri fotoğraf da siyasi tarihimizdeki yerini aldı.
  8. CHP Lideri’nin programı gündemi hayli meşgul etti. Geldi, geliyor, iptal oldu, kent merkezinde mi yapsın, ilçelerde mi yapmalı derken Kemal Kılıçdaroğlu Sivrihisar’da miting yaptı. CHP’lilerin mitinge taşınması çok konuşuldu. Daha çok konuşulan ise Tepebaşı’nın taşıdığı insanları belli etmesiydi.
  9. Referandum normal zamanda pek bir araya ‘gelmeyen, gelemeyen’ partilileri de buluşturdu! Önce CHP’liler buluştu. Ardından AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, 15 yıl boyunca partide görev almış neredeyse tüm isimleri bir araya getirdi.
  10. CHP’li Muharrem İnce, Ahmet Ataç’ın davetiyle Ertuğrulgazi’deki pazaryerinde miting yaptı. İnce, il yönetiminin ‘kırsaldaki ilçeleri gezelim’ teklifini reddetmişti. Referandum evet ve hayır’ın dışında Ahmet Ataç ve bazı CHP’liler arasındaki mücadeleye de dönmüştü.
 İZLENİM  Cihan Yıldırım
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi