Şampiyon olacağız

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Şampiyon olacağız
A
a

Eskişehirspor Yardımcı Antrenörü Mustafa Doğan, Futbol Federasyonu yayınları arasında yer alan Tam Saha Dergisi’ne konuştu.

Sütiş Eskişehir
Rasim Artagan’ın sorularını yanıtlayan Doğan, özellikle stat ve taraftarın görkemine vurgu yaparak, şampiyon olacaklarını söyledi.
 
Mustafa Denizli ile oyuncu olarak çalıştınız. Şimdi yardımcısısınız. Sizin gözünüzde oyuncuyken nasıl bir Denizli vardı, şu an nasıl bir Denizli var?
Muhakkak arada fark var. Çünkü futbol gelişiyor. İyi teknik direktörlerin de bu gelişime uyum sağlaması lâzım. Tabiî ki temel prensipleri hâlâ aynı. Benim futbolculuğum döneminde gördüğüm noktaları bugün de kendisinde yakalayabiliyorum. Ama dediğim gibi futbol gelişiyor ve teknik direktörler de kendilerini geliştiriyor. Zaten geliştiremezlerse bu erozyonda ayakta duramıyorlar. Futbolcu olarak çok şey öğrendim Mustafa Hocamdan. Şimdi de teknik direktör olarak çizginin diğer tarafında onun tecrübelerinden faydalanmaya çalışıyorum. Tabiî teknik direktörlük yapmak isteyen bir insanın da kendisini geliştirmesi lâzım. Yoksa bütün teknik direktörler aynı olur.
 
Kariyerinizde unutamadığınız maçlar hangileri?
Çok maç var… Mesela Fenerbahçe ile şampiyon olduğumuz sene Gaziantepspor ile efsane bir maç oynamıştık. 3-0 geriye düştükten sonra 4-3 kazanmıştık maçı… Onu unutamam. Mesela Samsun'daki şampiyonluk maçı… Beşiktaş'ta Fenerbahçe'ye karşı oynadığım kupa maçı... Ya aslında çok maç var. Birkaç maç vererek diğerlerinin de önemsiz algılanmasını istemiyorum. Aklıma direkt gelen bunlar. Ya da ilk oyuna girdiğim maç… Bundesliga 2'deydi… Bundesliga'da ise Werder Bremen maçında ilk kez sahaya çıkmıştım…
 
Almanya tercihinizi nasıl yorumluyorsunuz? Türkiye'ye karşı oynamak nasıl bir histi?
İlginç bir ayrıntı var orada… Türkiye ile oynadığımız maçta Mustafa Denizli Teknik Direktördü… İlk maç Konfederasyon Kupası'ydı zaten. İkinci maçta beraberlik Alman Millî Takımı'na yarıyordu. Birinci oldu zaten. Türkiye de İrlanda ile karşılaşarak işi bitirdi. Aslında benim temennim gerçek oldu. Elele finallere kalmaktı temennim… Almanya'da Lothar Matthaeus ile bile oynadım. Stefan Effenberg'le oynadım. Genç Millî Takımlarda hiç yedek kalmadım, hep ilk 11'de oynadım. A millî takımda az oynamamı ise şuna bağlıyorum. Doğru zamanda sakatlığımdan dolayı gidemediğim zamanlar oldu.
 
Eskişehirspor yeniden Süper Lig'e yükselmek istiyor. Takımın havası nasıl?
TFF 1. Lig çok enteresan bir lig. Herkesin birbirini yenebileceği enteresan sonuçlar ortaya çıkıyor. O yüzden iyi bir kadromuz olduğunu düşünüyorum. Muhteşem bir stadımız var. Muhteşem bir seyircimiz var. Halk gerçekten takımın Süper Lig'de olmasını çok istiyor. Mustafa Hoca ile sokakları gezdiğimizde bunu net bir şekilde görebiliyoruz. Bizi destekleyen bir yönetim var. Tabiî ki bazı sıkıntılar var ki biz oraya gittik. İşler tıkırında olsaydı Mustafa Hoca gitmezdi. Ama önümüzde çok maç var. Süper Lig'e çıkma inancımız olmasa Mustafa Hocamızın bu teklifi kabul edeceğini düşünmüyorum.
 
Teknik direktörlük yolunda nasıl bir kariyer planınız var?
Şu anda Mustafa Denizli'nin yardımcısıyım. Türkiye'de üç büyük takımla şampiyon olmuş, Millî Takım'ı çalıştırmış sayılı iki-üç isimden biri. Onunla çalışmak benim için çok büyük bir şans. Bu şansı iyi değerlendirmek istiyorum ama ömrübillah da ikinci adam olmak için bu işe adım atmadım. Üç dil konuşuyorum; Türkçe, Almanca ve İngilizce… Dolayısıyla bu işi sadece Türkiye'de değil yurtdışında da yapabilirim.
 
A Millî Takımımız, 2018 Dünya Kupası için zorlu bir virajda. Millî Takımımızı nasıl buluyorsunuz?
Bireysel larak baktığımız zaman çok değerli oyuncular var. Başta Arda geliyor tabiî ki. Dünyada iki tane büyük kulüp varsa biri Real Madrid, diğeri Barcelona… Arda Barcelona'da oynuyor. Arda'yı iyi kullanmamız lâzım. Onun dışında diğer oyuncuların da çok iyi kariyeri var. Uluslararası kariyere sahip oyuncularımız var. Sevgili Fatih Terim hocamızın önderliğinde içerdeki maçlarımızı kazanırsak şansımız yüksek diye düşünüyorum.
 
Ligimizde hangi oyuncuları beğeniyorsunuz?
Birçok oyuncu var. Quaresma iyi başladı ama biraz düşüşe geçti. Cenk Tosun, Mario Gomez'den sonra o yükü iyi taşıyor. Formunun yukarıda olması hem Beşiktaş hem de Millî Takımımız için iyi. Talisca iyi bir transfer. Bu isimleri söyleyebilirim…
 
Mustafa Doğan'ın en iyi 11'ini öğrenebilir miyiz?
Rüştü Reçber - Ali Güneş, Emre Aşık, Mustafa Doğan, Abdullah Ercan - Michael Ballack, Okan Buruk - Tümer Metin, Sergen Yalçın, Burak Yılmaz - Lukas Podolski.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi