Sanat Parkı yenileniyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Sanat Parkı yenileniyor
A
a

Tepebaşı’nın uzun süredir hizmet veren, büyüklüğü ve yeşil alan varlığıyla önemli parklarından olan Muammer Uludemir Sanat Parkı yenileniyor.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Uluönder Mahalle Meclisinin çalışmalarıyla ortaya çıkan proje pek çok yeniliği beraberinde getirecek.

Kentsel yaşamı kolaylaştırmayı amaçlayan mahalle meclisleri mahalle sakinlerinin ortak bir yapıda buluşup, mahallenin daha iyi bir yapıya kavuşması için gerekli çalışmaların yapılmasını amaçlıyor. Bu kapsamda Tepebaşı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje üzerine toplanan Uluönder Mahalle Meclisi ve belediye yetkilileri Muammer Uludemir Sanat Parkı’nda yapılacak değişiklikleri masaya yatırdılar.

Tepebaşı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kent merkezinde aktif olarak kullanılan, içinde heykellerin, bir adet amfi tiyatronun, çocuk oyun gruplarının ve spor alanlarının yer aldığı Muammer Uludemir Sanat Parkının yenilenerek modern hale getirileceği kaydedildi. Yapılan açıklamada, “Tepebaşı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü sürdürülebilir bir ekosistemi sağlamak, bölgenin gelişen ihtiyaçlarını karşılamak için katılımcı yöntemlerle yeşil alanlar ve spor alanları oluşturmak; engellilerin, kadınların, çocukların ve gençlerin katılımı ile çevre duyarlılığını arttırmak amacıyla çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında Uluönder Mahallesi Fahrettin Altay Caddesi üzerinde bulunan, 31 bin 765 metrekarelik bir alana sahip, 1996 yılında yapımı tamamlanarak hizmete sunulmuş parkın yenileme çalışmaları başlıyor. Söz konusu parkın aradan geçen zamanda eskimiş yapısal fonksiyonları yenilenecek, aydınlatma ve sulama sistemleri modernize edilerek günümüz şartlarına uygun hale getirilecek” ifadeleri kullanıldı.

Yenileme çalışmaları kapsamında, ‘SBR Dökme kauçuk zeminli koşu pisti’, ‘Futbol sahası’, ‘Basketbol sahası’, ‘Kondisyon aletleri’, ‘Çocuk oyun grupları’, ‘Şelale’ ve ‘Süs havuzu’ ve ‘Deneyimli Kafe’ vatandaşların hizmetine sunulacak. Modern koşu pisti kullanıcıların konforlu ve güvenli bir şekilde spor yapmalarını sağlarken, 450 metrekare alan kaplayacak olan futbol sahası, sentetik çim ile kaplanarak özellikle çocukların ve gençlerin gözdesi olacak. Basketbol sahası ise 338 metrekarelik alan kaplayacak ve akrilik zemin kaplama yapılarak kullanıcılara daha estetik ve konforlu bir spor keyfi sunacak. Mevcut halinde bir adet çocuk oyun grubu bulunan parkta bir oyun grubu daha ilave edilirken, eski projede de yer alan şelale, su fonksiyonu iptal edilecek ve yenilenerek sadece görsel anlamda daha estetik bir hale getirilerek düzenlenecek. Şelaleden süs havuzuna kadar uzanan dere ise mevcutta bulunan doğal taşlara, bitki konsepti de eklenerek kuru dere algısı oluşturulacak.

Bir Deneyimli Kafe de Uluönder’e

Derenin sonunda yer alan 120 metrekare alana sahip olan süs havuzu ise doğal kayrak taşlarla yeniden düzenlenecek. Park içerisinde bir de Deneyimli Kafe yer alacak. Deneyimli Kafeler, hızlı kent yaşamı içinde sakin bir durak ve bir bardak çay kadar sıcak bir ortam sunuyor. Tepebaşı Belediyesi çocuklardan gençlere, kadınlardan yaşlılara ve engellilere toplumun her kademesine farklı olanaklar tanıyor. Bu mekanlardan biri olan Deneyimli Kafeler, yurttaşların takdirini kazanmış bir merkez olarak öne çıkıyor.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi