SARICAKAYA BİLİM FUARI

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç SARICAKAYA BİLİM FUARI
A
a

Sarıcakaya Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan birbirinden ilginç 55 proje okul spor salonunda tanıtıldı. 

Sütiş Eskişehir
 projeler, Fen Bilimleri, Matematik, Sosyal Bilimler, Türkçe, İngilizce ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alanlarında yapıldı. Okul Müdürü Mehmet Kara ve proje koordinatörleri öncülüğünde hazırlanan fuarın açılışına; Sarıcakaya Kaymakamı Neslihan Kısa, Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler, İlçe Emniyet Amiri Hasan Duran Tomar, Şube Müdürü Ali Özdemir, Ak Parti İlçe Başkanı Hikmet Aknur, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yapılan projeler sayesinde öğrencilerin hayal gücünü ve becerilerini ortaya koyduğunu ifade eden Başkan Güler, "Bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı nesillerin yetişmesine katkı sağlayan faaliyetlerden biridir. Umarım ileride burada bir şeyler üreten çocuklarımız, sahip oldukları imkanlarla ve aldıkları eğitimlerle daha büyük eserler ortaya koyacaklar ve ilçemizi gelişme anlamında daha da ileriye götüreceklerdir. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" diye konuştu.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 4006 Bilim Fuarındaki stantları tek tek gezen Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler ve protokol üyeleri, öğrencilerin yıl boyunca çalışıp hazırladıkları projeleri ile ilgili bilgi aldılar. Fuarda sergilenen 55 proje protokol üyeleri ve davetliler tarafından tam not alırken, öğrencilerin 5 aylık bir çalışmanın ardından ortaya koydukları eserlerden dolayı heyecanlı oldukları gözlerden kaçmadı.
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi