Sarıcakaya'da hayran bırakan kuşlar

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Sarıcakaya'da hayran bırakan kuşlar
A
a

Eskişehir’in Sarıcakaya ilçesinde yaşayan 55 yaşındaki Rıdvan Can, özel ilgisi sebebi ile ile evinin bahçesine yaptırdığı kümeslerde, sülün, tavus kuşu ve bıldırcın gibi çeşitli cinslerde rengârenk onlarca özel kuşları besliyor.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Manisa’da yaşayan uzun süredir dost olduğu bir arkadaşının bahçesinde gördüğü kuşlar sayesinde böyle bir hobi geliştirdiğini anlatan Rıdvan Can, zaman içinde kuşlarının cinsi ve sayısının arttığını anlattı. Manisadaki dostundan hediye olarak aldığı birkaç kuşla bu hobisinin başladığını söyleyen Can, “İlk kuşlarımı 35 senelik bir dostum hediye etti. Onun Manisa'da bir bahçesi var ve orada halen besliyor. Sağolsun benim ilgime karşılık bana kuşlardan hediye etti. Burada kuluçka makinesi yardımıyla yavru yetiştirmeye çalışıyorum. Şu ana kadar yumurtadan yaklaşık 20 yavru aldım. Yavruların bakımı daha zahmetli olduğu için fazladan ilgilenmem gerekiyor. Aylık masrafları 200 lirayı buluyor. İnternetten yardım alarak nasıl beslemem ve barındırmam gerekiyor, bunları öğrendim. Benim de yavrulardan hediye ettiklerim“ dedi.

Hedefi hayvanat bahçesi kurmak

Can, bahçesindeki kümeslerde yaklaşık 45 sülün, tavus kuşu ve bıldırcın olduğunu anlattı. Yazın kuşlarını geniş bahçesinde serbest bıraktığını söyleyen Rıdvan Can, “İçimdeki hayvan ve doğa sevgisinden dolayı bahçemde hayvanlara yer verdim. Ayrıca, tavuklarım, köpeklerim, sincaplarım ve akvaryum balıklarım var. Onların güzel sesleri arasında bahçemin keyfini sürüyorum. Tabii bahçemi tanımadığım bir çok insana da açıyorum. Bu keyfi beraber yaşıyoruz. Ziyaretçilerim oluyor. Bahçede daha çok çeşit hayvan barındırmak istiyorum. Tarlalarım var ve bunların birinde bir hayvanat bahçesi dizayn edip vatandaşlara sunma gibi hedeflerim var. Hayvanlar için de geniş yaşam alanları sağlamak istiyorum. Gelen vatandaşlar hep, 'Bizim hayallerimizi gerçekleştirmişsin' diyorlar. Elbette bakımları zahmetli iş, fakat severek yapıyoruz. Severek yaptığımız için zahmetini pek görmüyoruz” diye konuştu.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi