SAUNA ZAYIFLATIR MI?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç SAUNA ZAYIFLATIR MI?
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Sıkı bir diyet programı takip edenler ya da fazla kilolarından bir an önce kurtulmak isteyenlerin en sık sorduğu sorulardan biri de “sauna zayıflatır mı?”. Sauna yüksek sıcaklık nedeniyle cildimizde bulunan gözeneklerden daha fazla su kaybetmemizi sağlar ve vücudumuzun büyük bir kısmı sudan oluştuğu için tartıya çıktığımızda kilomuzun düştüğünü görebiliriz. Ancak bu göreceli bir kilo vermedir çünkü yağlar yerine su atılmıştır ve sıvı tüketerek bu su yerine konduğunda aynı kiloya geri döneriz.

Yani “sauna zayıflatır mı” sorusuna verilecek yanıt “sauna zayıflatmaz, sadece daha fazla su kaybetmemize neden olur” olacaktır. Üstelik bazı durumlarda gereğinden fazla saunaya gitmek ya da seansları uzatmak tehlikeli derecede su kaybetmeye neden olabilir.


Peki bu kadar insan neden sauna gidiyor ve saunanın herhangi bir faydası var mı? Evet var ancak kilo vermek bunlardan biri değil. Saunanın sıcak ortamı kalbin daha hızlı çalışmasını sağlayarak nabız yükseltiyor ve bu da kalp ve damar sağlığını korumak açısından faydalı. Tabii mevcut bir kalp rahatsızlığı olanlara tavsiye edilen bir durum değil.


Nabzın ve kan dolaşımının artması aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirip hastalıklara karşı korunmayı sağlıyor. Ayrıca terle beraber toksinler vücuttan daha hızlı atılıyor, kaslarda rahatlama sağlanıyor ve bu sayede stres azaltılabiliyor.





Sadece saunaya giderek kilo vermek gibi bir şey söz konusu değil. Yani saunayla kilo vermek için saatlerce sıcak buharda oturmak gerekir ki bu da vücudun inanılmaz derecede su kaybetmesine neden olarak ölümle sonuçlanabilecek durumlara yol açabilir.





Zayıflamak için artık klasik bir kalıp haline gelen “aldığınızdan fazla kaloriyi yakmak” dışında başka bir çözüm yolu yok. Kalori yakmayı düzenli egzersiz programlarıyla destekleyebilir ve daha çabuk kilo verebilirsiniz. Ancak uyguladığınız diyet programında vücudunuzun normal fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için gereken vitamin ve minerallerin olmasına dikkat edin.





Unutmayın en iyi ve kalıcı kilo beslenme alışkanlıklarınızı kökten değiştirerek yapacağınız beslenme ile verilir.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi