ŞEHRİMİZ ŞİİRE DOYACAK

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç ŞEHRİMİZ ŞİİRE DOYACAK
A
a

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen 6’ncı Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması, 26-29 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Açılış, 26 Mayıs akşamı saat 18.00’de Özdilek Sanat Merkezi’nde yapılacak ve tüm etkinlikler burada şiir severlerle buluşacak. Direktörlüğünü Şair Haydar Ergülen’in yaptığı şiir buluşmasının bu yılki onur konuğu, Türk şiirinin usta isimlerinden Ahmet Telli olacak. Telli, açılıştan önce, saat 17.00’de okurları için kitaplarını imzalayacak. Açılışta Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Onur Konuğu şair Ahmet Telli, Türkiye Yazarlar Sendikası Genel Başkanı Mustafa Köz ile şiir buluşması direktörü Haydar Ergülen ile yurt dışından gelen şair konuklar birer konuşma yapacak.

Şiir buluşması için hazırlanan şiir kitabı ile Yasak meyve (Komşu yay) kitaplarının ücretsiz olarak dağıtılacağı açılışta, şair-müzisyen Muzaffer Özdemir bir konser verirken, katılımcı şairler de şiirlerini seslendirecek. 6’ncı Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşmasına bu yıl Fransa, İran, İtalya, Norveç, Polonya, Suriye ve ülkemizden 30 şair katılacak.

YOĞUN ETKİNLİK
Etkinlikler, 27 Mayıs cuma akşamı saat 18.00’de Müzik Kutusu konseri ve şiir okumaları ile devam edecek. 28 Mayıs cumartesi günü, saat 10.00’da Tepebaşı Belediyesi Esentepe Çocuk Sanat Merkezi’nde Medine Sivri’nin yöneteceği ve yazarlar Mehmet Atilla ve Erol Büyükmeriç’in konuşmacı olacağı bir söyleşi gerçekleştirilecek. Cumartesi günü ise saat 13.00’te Özdilek Sanat Merkezi’nde şair Mahmut Temizyürek’in konuşmacı olacağı ‘Behçet Necatigil 100 yaşında’ etkinliği gerçekleştirilirken, Temizyürek’in Necatigil üzerine yazdığı kitap katılımcılara ücretsiz verilecek. Aynı gün, aynı yerde saat 13.30’da Sennur Sezer, Gülten Akın, Ahmet Oktay ve Ahmet Ada için bir anma yapılacak. 14.45’te de, yazarlar M.Melih Güneş ile Arif Keskiner’e ‘Nâzım Hikmet Araştırma Ödülü’ takdim edilecek. Saat 15.00’te onur konuğu Ahmet Telli’nin şiirinin konuşulacağı oturumdan sonra, şiir buluşmasına yurt dışından katılan şairlerin konuşacağı ‘Şiir ve Barış’ oturumu ile, ‘Norveç Şiiri’ oturumu yapılacak. Akşam saat 18.30’da da Müzik dinletisi ve Şiir okumaları olacak.

Şiir Buluşmasının son günü olan 29 Mayıs’ta da saat 14.00’te şiir okumaları ve müzik dinletisi şiir severlerle buluşacak.
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi