Sıra bizde!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Sıra bizde!
A
a

TFF 1. Lig’de son 5 yıl ele alındığında Süper Lig’den ilk senesinde düşüp 1 sene sonra yükselen sadece 6 takım bulunuyor.

Sütiş Eskişehir
Ekonomik olarak sıkıntı çekmeyen takımların Süper Lig’e çıkması daha kolay görünüyor.

Kasımpaşa yükseldi

2010-2011 sezonunda Süper Lig’de Bucaspor, Konyaspor ve Kaşımpaşaspor TFF 1. Lig’e düştü. 1. Lig’de mücadeleden bu üç takımdan hiçbiri doğrudan Süper Lig’e çıkamazken, Kasımpaşa, Play- Off mücadeleleri ardından Süper Lig’e yükselme başarısı gösterdi. 2011-2012 yılında Süper Lig’den Samsun, Manisa ve Ankaragücü düştü. Bu üç takımda bir sezon sonra Süper Lig’e çıkamadı.

Başakşehir ve Kayseri

2012-2013 sezonunda Süper Lig’den düşen takımlar Başakşehir, Orduspor ve Mersin İdmanyurdu’ydu. 1. Lig’de Başakşehir Süper Lig’e direk yükseldi. Play-Off’larda ise Mersin mutlu sona ulaştı. 2013-2014’de Elazığspor, Antalyaspor ve Kayserispor 1. Lig’e düştü. 1 sezon sonra Kayserispor şampiyon oldu. Kayseri’nin ardından Antalyaspor ise Play Off mücadeleleri ardından yeniden Süper Lig’e döndü.

Erciyes tutunamadı

2014-15 sezonunda ise Karabükspor, Kayseri Erciyespor ve Balıkesirspor 1.Lig’e düştü. Karabükspor tekrar Süper Lig’e çıkarken, Balıkesirspor 1. Lig’de kaldı. Kayseri Erciyesi ise TFF 1. Lig’den düştü. 2015- 2016 sezonunda ise Eskişehirspor, Sivasspor ve Mersin İDY küme düştü. Bu üç takımdan Eskişehirspor ve Sivasspor şu an Süper Lig için kıyasıya bir mücadele içine girmiş durumda. Mersin ise alt sıralardan kurtulmak istiyor.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi