Sömestir tatili uzayacak mı?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Sömestir tatili uzayacak mı?
A
a

Okullar ne zaman açılacak, sömestir tatili yani 15 tatil uzayacak mı? Binlerce öğrenci ve velinin gündeminde bu sorular var

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Milyonlarca öğrenci, 20 Ocak 2017 Cuma günü karne heyecanı yaşamış, 15 günlük sömestir tatiline çıkmıştı. Sömestir tatilinden günler önce tatilin ne zaman başlayacağını sorgulayan öğrenciler ve velilerin yeni gündemi ise okulların ne zaman açılacağı oldu.

Hürriyet'in haberine göre, şubat ayının ilk haftasına girilmesiyle birlikte sorular yoğunlaşırken sosyal medyadan yayılan iddialar kafaları karıştırdı. Hem öğrenciler hem de veliler, sömestir tatilinin uzayacağı haberlerine resmi bir yanıt arıyor. Peki bu iddialar doğru mu? 15 tatil uzayacak mı? Okullar ne zaman açılacak?

UZAMASI ÖNGÖRÜLMÜYOR

Milli Eğitim Bakanlığı'dan henüz resmi bir açıklama gelmemesine karşın 15 tatilin uzaması öngörülmüyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl yayımlanan iş takviminde okulların ne zaman açılacağı bilgisi yer alıyor. İş takvimine göre 2016/2017 eğitim-öğretim sezonunda 19 Eylül Pazartesi günü ders başı yapan öğrenciler, 20 Ocak Cuma günü başlayan tatillerini Şubat’ın ikinci haftasının başında sonlandırmış olacak. Toplam 16 gün sürecek sömestir tatili, 6 Şubat Pazartesi günü okulların açılmasıylason bulacak.

Öğrenciler 90 günlük ikinci dönem maratonuna başlayacak. İkici dönem 9 Haziran 2017 tarihine kadar devam edecek. 2017-2018 eğitim öğretim yılı ise 18 Eylül 2017 Pazartesi günü başlayacak.

Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5'inci sınıflarındaki öğrencilerin eğitim ve öğretime hazırlanması, okulların açıldığı ilk hafta içerisinde dersler ile eş zamanlı olarak yapılacak.

2017 YILINDA RESMİ TATİL OLACAK GÜNLER

Emek ve Dayanışma Günü: 1 Mayıs 2017- Pazartesi
Gençlik ve Spor Bayramı: 19 Mayıs 2017- Cuma
Ramazan Bayramı: 25-26-27 Haziran 2017
15 Temmuz Şehitleri Anma Günü: 15 Temmuz 2017 Cumartesi
Zafer Bayramı: 30 Ağustos 2017- Çarşamba
Kurban Bayramı: 1-2-3-4 Eylül 2017

VELİLER İÇİN UYARILAR: ÇOCUKLAR OKULA NASIL HAZIRLANMALI?

15 tatilin sona ermesine sayılı günler kala öğrenciler ve anne babalar için yeni dönem okul heyecanı başlıyor. Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Berna Güloğlu, bu geri dönüş sürecinde çocukların okula duygusal ve zihinsel olarak hazır olması için sağlıklı bir başlangıç yapılması gerektiğini söyledi. Yrd. Doç. Dr. Berna Güloğlu, şu önerilerde bulundu:

"- Okulların açılmasından birkaç gün önce çocuklarınıza okulun açılışına dair duygularını sorun. Okulun tekrardan başlıyor olmasına karşı olumsuz da olsa tüm duygularını ifade etmesine olanak sağlayın. Tatil sonrasında işe dönerken sizin yaşadığınız duyguları onlarla paylaşın.

- Duygularından bahsederken çocuğunuzu dikkatle dinleyin ve tüm duygularını olduğu gibi kabul edin. Çocuğunuzun duygularını kabul etmeniz ona sorumluluklarını hatırlatmayacağınız anlamına gelmez. Okulların açılmasıyla birlikte sorumluluklarının neler olduğu konusunda çocuğunuzla konuşun. Öncelikle ona sorun. Çocuğunuzun bu sorumlulukların ne kadar farkında olup olmadığını görün. Farkında olduğu sorumlulukları için ona teşekkür edin. Farkında olmadıklarını da hatırlatın.

- Çocuğunuzun ders çalışmasını sağlayacak olan öğrenme ve keşfetme istek ve arzusu gibi içsel motivasyon kaynakları oluşturmasına yardımcı olun. Tatilin yarattığı rahatlıktan çıkmak hem siz hem de çocuğunuz için zor olacak. Bu nedenle okul günü gelmeden 3 gün önce uyku saatlerini geriye çekin. Çocuğunuzdan 'Okula gitmek istemiyorum' cümlesini duyduğunuzda, yumuşak ama kesin ve net bir dille okula gitmesi gerektiğini belirtin. Net olmanız son derece önemlidir.

- Okul gününe sakin başlamak önemlidir. Çocuğunuzu öperek, şarkı söyleyerek, dans ederek kaldırın. Unutmayın, siz neye önem verirseniz çocuğunuz da ona önem verecektir. Öğrenmeyi seven çocuk başarılı da olacaktır. Çocuklarınıza başarılı olma arzusunu değil, öğrenme arzusunu aşılayın."
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi