Sonsuza kadar sürecek bir kahramanlık destanı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Sonsuza kadar sürecek bir kahramanlık destanı
A
a

Büyükerşen, Ataç ve Kurt'un 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı. 
Başkan Büyükerşen, mesajında, 94 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk ulusunun sonsuza kadar sürecek bir kahramanlık destanına imza attığını belirterek, “Bizler Türk ulusu olarak, 94 yıl önce bugün Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 30 Ağustos Zaferi ile sonsuza kadar sürecek bir kahramanlık destanına imza attık. Bu zaferle ulusumuz bağımlılığa, köleliğe, boyunduruğa ve teslimiyete karşı en güzel, en cesur karşılığı vermiştir. Bu Büyük Zafer demokratik, laik, sosyal, hukuk devleti Türkiye Cumhuriyeti ve halkınındır. 30 Ağustos, ülkemizi tehdit etmeye, bölmeye ve karıştırmaya çalışan her türlü karanlığa karşı daima Güneş olmaya devam edecektir. Ulusumuzun yeniden dirilişini taçlandıran 30 Ağustos Zaferini Dumlupınar’da canlarıyla, kanlarıyla kazandıran başta Başkumandan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” dedi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı. 
Başkan Ataç, yayımladığı mesajında, çağdaş ve demokratik Cumhuriyet’e açılan yolunun zafere ulaşması Büyük Taarruz ile başarıldığını ifade ederek “Anadolu’da yanan ulusal mücadele ateşinin 1919’da Samsun’dan büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ile 26 Ağustos 1922’ye taşınması, 30 Ağustos’ta düşmanın yenilgiye uğratılmasıyla sonuçlanmıştır. Büyük Taarruz, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu için koşulların oluşmasını sağlayan askeri zaferdir. Kurtuluş mücadelesi ile emperyalizmi dize getiren Anadolu, Cumhuriyet’e 30 Ağustos ile ulaşmıştır. Bu başarıda imzası bulunan başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşlarına ve bu zaferi canı pahasına koruyarak şehit düşen kahraman Türk askerimize, Allahtan rahmet diliyorum. Bilinmelidir ki bu zaferin değerini bilen ulusumuz vatanın bir karış toprağına sonsuza kadar sahip çıkacaklar ve coşkuyla 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlamaya devam edeceklerdir. Bu duygularla Eskişehirli hemşerilerimin ve tüm ulusumuzun bayramı kutlu olsun” diye belirtti.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un 30 Ağustos mesajı
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94’üncü yılı nedeniyle mesaj yayımladı. 
30 Ağustos Zaferi’nin ülkeyi parçalamak ve milleti esaret altına almak isteyen devletlere karşı ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde tüm imkansızlıklara rağmen, halkın büyük çabası ve kahramanlığı ile kazanıldığını kaydeden Başkan Kurt, mesajına şu sözlerle devam etti:
“26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruz Meydan Muharebesi, Başkomutan Mustafa Kemal'in komutasında 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlandı. Büyük Taarruz Meydan Muharebesi, Cumhuriyetimizin kuruluşunun mihenk taşıdır. O gün; din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmadan bir araya gelen Türk halkı bağımsızlığımıza el uzatanlara gereken cevabı verdi. Cumhuriyeti, birlik ve beraberliğimizi tıpkı geçmişte olduğu gibi bugün de bozmak isteyenler var. 94 yıl sonra bugün, 30 Ağustos 1922’deki inanca ve kararlılığa her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Tarih boyunca, hiçbir güce ve kimseye boyun eğmemiş bir millet olarak, aynı cesareti ve kararlılığı sürdüreceğimize inanıyorum. Her gün şehit haberleri alıyoruz. Bu acı dolu günlerin de bir an önce son bulması ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tüm vatandaşlarıyla birlikte, barış ve mutluluk içinde geleceğe güvenle bakması en büyük temennilerimdendir. Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutlar, yurdumuza ve Türk ulusuna armağan edip, hayatlarını vatanımız için feda eden başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anar, saygılarımı sunarım.”
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi