Soru ve cevaplar ne zaman yayınlanacak?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Soru ve cevaplar ne zaman yayınlanacak?
A
a

TEOG sınavının bugünkü ayağı sona erdi. Sınavın ardından öğrencilerin merak ettiği bir konu da TEOG soru ve cevaplarının ne zaman yayınlanacağı...

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
TEOG 2016 – 2017 1. dönem sınavları bugün saat 9 itibariyle başladı. Eskişehir'de 9 bin 995, Türkiye genelinde ise 1 milyon 190 bin 826 öğrencinin katıldığı TEOG’da birinci gün oturumlarından Türkçe sona erdi. Öğrenciler yarım saatlik aranın ardından matematik oturumuna girdi. Geriye ise Din Kültürü sınavı kaldı. Öğrencilere bugünkü oturumda 20’şer sorudan oluşan üç oturumda sırasıyla Türkçe, matematik ile din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden sorular yöneltildi. Öğrencilere her oturumda bu 20 soru için 40’ar dakika süre verildi. 1. oturumdaki sınavların büyük bir kısmının sonlanması ardından soru ve cevaplar gündeme geldi.

13 OCAK CUMA GÜNÜ AÇIKLANMASI BEKLENİYOR

Geçtiğimiz yıl 25-26 Kasım tarihleri arasında yapılan TEOG sınavı, sınavın üzerinden bir buçuk ay geçmesi ya da diğer bir tabirle okulların kapanmasına bir hafta kala, 15 Ocak Cuma günü açıklanmıştı.

Bu yıl 23-24 Kasım tarihlerinde yapılan sınavın ardından sonuçların 13 Ocak Cuma günü, okulların kapanmasına bir hafta kala açıklanması bekleniyor.

Hem öğrencilerin hem de velilerin büyük bir merakla beklediği bu soruya yanıt, MEB’in resmi sitesinden geliyor. “MEB bilgilendirme” bölümüne bakıldığında geçen seneki TEOG soru ve cevaplarının 1. ve 2. oturumdaki tüm sınavlar bittikten sonra yayınlandığı göze çarpıyor. MEB, resmi internet sitesi üzerinden yayınlandığı soru ve cevaplarla öğrencilerin performanslarını değerlendirebilmesine olanak tanıyor. 2015’te TEOG soru ve cevapları ikinci oturum sonrası açıklanmış olması nedeniyle bu seneki soru ve cevapların da TEOG 2. oturum sonrasında yayımlanması bekleniyor. MEB’in online sistemi sayesinde öğrenciler, soru kitapçıkları ve cevap anahtarları ile doğru ve yanlışlarını tespit edip sınavlarının nasıl geçtiğini kontrol edebilecekler.

İKİNCİ SINAV OTURUMLARI VE DERSLER SIRALANDIRMASI

24 Kasım'da (yarın) ortak sınavlarda ikinci oturum uygulaması şu şekilde olacak: İlk sınav olan 20 soruluk Fen Bilimleri, 09:00'da başlayacak ve 40 dakika sürecek. Fen Bilimlerinden sonra ikinci sınav 20 soruluk T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük. Saat 10:10'da başlayacak ve 40 dakika sürecek. TEOG 1. dönem sınavının sonuncusu olan 20 soruluk Yabancı Dil ise 11:20'de başlayacak ve 40 dakika sürecek.

SINAVA GİRME ŞARTLARI

Ortaokul Öğrencilerinin Sınavlara Girme Şartları 2016–2017 öğretim yılında örgün ortaokulların 8'inci sınıfında öğrenim görüyor olmak. Açık Öğretim Ortaokulu Öğrencilerinin Sınavlara Girme Şartları Örgün ortaöğretim kurumuna kayıt olma şartını taşımak ve açık öğretim ortaokulunun 8'inci sınıfında öğrenimine devam ediyor olmak. Yurt dışında Bakanlığımıza Bağlı Okullarda Öğrenim Gören Öğrencilerin Sınavlara Girme Şartları 2016–2017 öğretim yılında yurt dışında Bakanlığımıza bağlı okulların 8'inci sınıfında öğrenim görüyor olmak.

Yurt dışında ve KKTC'de Bakanlığımıza Bağlı Olmayan Okullarda Öğrenim Gören Öğrencilerin Sınavlara Girme Şartları Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği/ Konsoloslukları aracılığıyla, 5/3/2004 tarihli ve 25393 sayılı Resmî Gazete' de yayımlanan “MEB Denklik Yönetmeliği” esas alınarak öğrenim belgesi kontrol edilen öğrencilerden, Türkiye'deki 8'inci sınıf seviyesine denk sınıfta öğrenim görüyor olmak.
 
TEOG SINAVININ ARDINDAN GELEN İLK YORUMLAR

TEOG sınavından çıkan öğrenciler özellikle sosyal medya hesaplarında TEOG sınavını yorumluyorlar. Öğrencilerin çoğunluğu matematik sorularının kolay olduğundan bahsederken, Türkçe soruları öğrenciler açısından çok zor olarak değerlendirildi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi