SÖZÜNÜ VERDİK ŞİMDİ YAPIYORUZ

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç SÖZÜNÜ VERDİK ŞİMDİ YAPIYORUZ
A
a

AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, üçüncü üniversite konusunda, "Cumhurbaşkanımız 2011 seçimleri öncesi bunun sözünü vermişti. Biz söz verdiğimiz bütün yatırımları gerçekleştiriyoruz" dedi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Kentin üçüncü üniversitesi olması beklenen "Eskişehir Teknoloji Üniversitesi" ile ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, söz verdikleri bütün yatırımları hayata geçirdiklerini belirterek " Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, zaten bunun sözünü 2011 seçimleri öncesi vermişti. Biz zaten parti olarak yapamayacağımız hiçbir şeyin sözünü vermiyoruz. Sözünü verdiğimiz bütün yatırımları da gerçekleştiriyoruz. Çok polemik konusu yapılmıştı. 'Oldu, olmadı' çok şey söylenmişti. Aslında o söz orada verildiğinde bunu artık yapılmış gibi kabul etmemiz gerekiyordu. Süresinde değişiklik olabilir ama o iş yapılır" dedi. Üçüncü üniversitenin yeni torba yasada Meclis’in imzasına sunulacağını kaydeden Ünlü, "Nabi hocamız zaten bu konuyla ilgili çalışmalarını yürütüyordu. Bir önceki hükümet devam ederken bu çalışmalar zaten tamamlanmıştı. Bakanlar Kurulu'nda imzalanıp son aşamada Meclis’e sevk edildi ve torba yasaya girdi. İnşallah Meclis’te imzalanıp yasalaşacak ve Eskişehir'e kazandırılacak. 3. üniversitenin de Eskişehir'e çok büyük bir katkı sağlayacağına eminim" diye konuştu.

Büyük kazanımlar 
Nabi Avcı'nın Kültür ve Turizm Bakanlığı'na getirilmesini de değerlendiren Ünlü, "Eskişehir'de tekrar bir bakanlığın Nabi Avcı tarafından temsil edilmesi bizi memnun etti. Hocamızın Milli Eğitim Bakanlığı döneminde Eskişehir'e eğitim alanında önemli hizmetleri oldu. Gerek bina açısından, gerek de sınıf mevcudiyetlerinin düşürülmesi ile hem merkezde hem de ilçelerde büyük işler yapıldı. Biz onun farkındalığını gördük açıkçası. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Nabi hocanın entelektüel kişiliğine de, hocalığına da, bilim adamı kişiliğine de çok uygun bir bakanlık. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Nabi Avcı ile birlikte ciddi bir farkındalığı olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı. Eskişehir'in büyük kazanımlar elde edeceğini vurgulayan Ünlü, "Eskişehir'de de bu bakanlıkla ilgili ciddi farklar ortaya çıkacaktır. Buraya yapılacak kültür yatırımlarının artacağını düşünüyorum. Aynı zamanda ilçelerin de bu konuda çok şanslı olacağına inanıyorum. Emin Nur Günay'ın MKYK'ya seçilmesi, Harun Karacan'ın da Bilim, Sanayi ve Teknoloji Komisyonu Başkanvekili olması nedeniyle Eskişehir, Ankara'da güçlü bir şekilde temsil ediliyor. Bu mutlaka olumlu yansıyacaktır. Geçmiş dönemlerde pek çok şehrin alamadığı ciddi yatırımları aldık. Sağlık, eğitim ve ulaşım alanında Eskişehir'in ciddi bir farkındalığı oldu. Bu dönemde de Kültür Bakanlığı ile neticelerini önümüzdeki dönemde alacağımızı düşünüyorum" dedi.

 
Kaynak : anadolugazetesi.net
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi