SPOR ŞENLİKLERİ BAŞLADI

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç SPOR ŞENLİKLERİ BAŞLADI
A
a

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen İlkokullar Spor Şenlikleri dün start aldı.

Sütiş Eskişehir
Bini aşkın sporcunun katıldığı şenliklerde minik çocuklar doyasıya bir eğlence yaşıyor.
 
12 farklı branş
Eskişehir Valiliği himayesinde, Gençlik Hizmetleri ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa gerçekleştirdiği şenliklerin ilk gününde renkli görüntüler ortaya çıktı. Vali Sami Sönmez Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen İlkokullar Spor Şenlikleri’nde 12 farklı branşta yarışmalar düzenleniyor. Odunpazarı ve Tepebaşı bölgesinde yer alan ilkokulların öğrencileri dereceye girmek için mücadele ediyor.
 
Minikler eğleniyor
Şenliklerin ilk gününde büyük bir çekişme yaşandı. ‘Yağ satarım bal satarım’, ‘Çember ile mücadele’, ‘Su kovası yarışı’ gibi minik öğrencilerin doyasıya eğlendiği yarışmalarda yarı finalistler de belli oldu. Şenlikler 5 Mayıs’a kadar devam edecek. 9 Mayıs’ta ise yarı final müsabakaları gerçekleştirilecek. 26 Mayıs’ta ise büyük final yapılacak. Bu finale Milli Eğitim ve Gençlik ve Spor Bakanı’nın da katılması bekleniyor.
 
10 bin sporcu kazanıldı
Şenlikler hakkında bilgi veren Şenlik Koordinatörü Göksel Yılmaz, 39 bin sporcunun bu şenliklere hazırlandığını söyledi. Yılmaz, “Minik çocuklarımıza sporu sevdirmeye çalışıyoruz. Ayrıca bu yarışmalar sayesinde 10 bin çocuğumuzu lisanlı sporcu yaptık. ’26 Mayıs’ta finaller yapılacak. Bu finalde bini aşkın sporcu mücadele edecek. Burada herkes 1’inci olacak. Amacımız sporu çocuklarımızla bütünleştirmek” dedi.
Kaynak : anadolugazetesi.net
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi