TARİHİN EN BÜYÜK KAYBEDENİ OLABİLİR

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç TARİHİN EN BÜYÜK KAYBEDENİ OLABİLİR
A
a

Tenisçi Maria Sharapova’nın dopingli çıkmasından sonra sponsorlarının tek tek anlaşmalarını iptal etmeleri sporcuya 142 milyon dolara mal olabilir.

Sütiş Eskişehir
Tenisçi Maria Sharapova’nın dopingli çıkmasından sonra sponsorlarının tek tek anlaşmalarını iptal etmeleri sporcuya 142 milyon dolara mal olabilir.

Tenisin kraliçesi Maria Sharapova’nın sponsorları, sporcuyla yaptıkları anlaşmaları tek tek iptal ettiklerini açıklıyor.

‘’Dünyanın en çok kazanan kadın sporcusu’’ ünvanına sahip Sharapova doping testlerinin pozitif çıkmasından sonra zor günler yaşıyor.

Spor ayakkabı, giysi ve aksesuarları üreticisi Nike  sporcuyla olan sözleşmesini askıya aldı. Şirketten yapılan açıklamada doping kararının ’üzücü ve şaşırtıcı’ olduğu ifade edildi.

Aynı şekide, Alman otomobil üreticisi Porsche reklam anlaşmasını askıya aldı.

Saat markası Tag Heuer ise sporcuyla olan anlaşmasını yenilememe kararı aldı.

Tenisçi aynı zamanda poding testinin yapıldığı Avustralya Açık’ın çeyrek finaline çıktığı için kazandığı 300 bin doları da geri ödemek zorunda kalacak.

DİĞER SPONSORLAR İPTAL İÇİN SIRADA
İlerleyen günlerde sporcunun diğer sponsorlarının da anlaşmalarını askıya almaları ya da iptal etmeleri bekleniyor.

Üstelik Wimbledon’da şampiyonluğu bulunan 28 yaşındaki tenisçi müsabakalardan 4 yıl men edilme cezasıyla da karşı karşıya.

Su markası Evian, kredi kartı şirketi American Express, tenis ekipmanları üreticisi Head ve lüks mücevher markası Tiffany&Co.’dan dün akşam beklenen açıklamalar henüz gelmedi.

Kozmetik devi Avon ise konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

Sponsorlarının anlaşmaları askıya alma ve iptal etme açıklamaları devam ederse sporcunun toplam zararı 142 milyon doları bulabilir.
Böylelikle sporcunun toplam kaybı, daha önce eşini aldattığı için kariyerinde sıkıntılar yaşayan ve dünyanın en çok kazanan sporcularından birisi olan golfçü Tiger Woods’un kaybını geçebilir.

‘KARİYERİMİN BU ŞEKİLDE BİTMESİNİ İSTEMİYORUM’
Sharapova, Avustralya Açık’ta yapılan doping testini geçememe nedeni olarak, 10 yıldır sağlık sorunları nedeniyle kullandığı ilacın 2016 yılı başından itibaren yasaklı maddeler listesine alınmasını göstermişti.

Rus raket kullandığı ‘Mildronat’ isimli ilacın ‘meldonyum’ maddesi içerdiği için doping testinin pozitif çıktığını belirtmiş ve sözlerine şöyle devam etmişti:

‘Çok büyük bir hata yaptım. Dört yaşımdan beri oynadığım tenise ve beni sevenlere düş kırıklığı yaşattım. Bunun sonuçları olacağının farkındayım ama kariyerimin bu şekilde bitmesini istemiyorum. Umarım yeniden tenise dönme fırsatı verilir.’
Kaynak : Ntv
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi