Tayfun Talipoğlu Müzesine ziyaretçi akını

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Tayfun Talipoğlu Müzesine ziyaretçi akını
A
a

Dün gece kalp krizi sonucu hayatını kaybeden gazeteci Tayfun Talipoğlu, Eskişehir’de kendi adına açılan Daktilo Müzesinde anılırken, müze ziyaretçi akınına uğradı.

Sütiş Eskişehir
            Yarım asırlık hasret giderdiler
Geçirdiği kalp krizi sonucu hayata gözlerini yuman gazeteci ve televizyon programcısı Tayfun Talipoğlu sevenlerini yasa boğdu. Ünlü gazetecinin ölüm haberini alan Eskişehirliler, Odunpazarı Belediyesi tarafından adının yaşatıldığı Tayfun Talipoğlu Daktilo Müzesi önüne kırmızı karanfiller bırakarak müzeyi ziyaret etti.

Müze önünde yapılan anma törenine Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca ve çok sayıda Eskişehirli katıldı.

“Kısa bir ömür, arkasında onlarca başarı”

Anmada konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Tayfun Talipoğlu’na Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine de başsağlığı diledi. Talipoğlu’nun Türkiye’de dik duran gazetecilerden biri olduğunu ve Eskişehirliler tarafından da çok sevildiğini ifade eden Başkan Kurt, konuşmasına şu sözlerle devam etti:
“Değer verdiğimiz bir arkadaşımızdı. Odunpazarı Belediyesi ile önemli bir bağı vardı. Çünkü; Dünya’da ilk olan daktilo müzesini kazanmamızı sağladı. Elindeki 80 daktiloyu bize bağışlayarak, bu müzenin ortaya çıkmasına öncü oldu. Çok sevdiği Türkiye’ye ve dünyaya veda etti ama geride Eskişehir’de Tayfun Talipoğlu Müzesi kaldı. Genç yaşına rağmen çok üretken bir arkadaşımızdı. Türkiye başarılı ve çalışken bir gazeteciyi kaybetti.”

Müzeye ziyarete gelenler de Tayfun Talipoğlu’na olan sevgilerini, duygularını ifade ederken, onu anmak için müzeye geldiklerini dile getirdiler.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi