TELSİZ KURSLARI BAŞLADI

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç TELSİZ KURSLARI BAŞLADI
A
a

Telsiz ve Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Eskişehir Şube Başkanı Yusuf Akkuş, nisan ayında yapılacak Amatör Telsizcilik Sınavı için uzman kişiler tarafından eğitimlere başlandığını belirtti.

Sütiş Eskişehir
2016 Yılı Birinci Dönem Amatör Telsizcilik Sınavı için başvurular 29 Şubat 2016 Pazartesi günü başlayıp 8 Nisan 2016 Cuma günü mesai bitimine kadar ederken, TRAC Eskişehir, sınava girecek adaylar için eğitimlere başladı. Alanında uzman amatör telsizciler Mustafa Aydın, Hilmi Okur ve Serdar Çivisöken’in eğitmenliğini yaptığı kurs, sınav gününe kadar haftada iki gün olarak sürüyor. Amatör telsizciliğin en önemli konularının işlendiği eğitimlerde slaytlarla soru-cevap yapılarak, adaylar sınava hazırlanıyor.

Konuyla alakalı bilgi veren TRAC Eskişehir Şube Başkanı Yusuf Akkuş, nisan ayında yapılacak sınavın Eskişehir’e yakın illerde yapılacağını, bir daha ki sınav için ise Eskişehir’de yapılması yönünde çalışmaları olduğunu kaydetti. Akkuş, “Amatör telsizcilik her şeyden önce bir hobidir. Bu hobiyi edinmek isteyen adaylar, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından yapılan bu sınava girerek başarılı olmak zorundadır. Amatör olmak isteyen arkadaşlarımıza kendi bünyemizde eğitimler veriyoruz. Herkesin bu güzel hobiyi edinmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Maalesef bu sınav için Eskişehir’e yer verilemedi. Ancak Ankara, Adapazarı gibi yakın illerde sınavlar gerçekleşecek. Bir sonraki sınavın Eskişehir’de de yapılması için gerekli görüşmelerimiz sürüyor. Sınava girecek tüm adaylara başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Amatör Telsizcilik Sınavı, 24 Nisan 2016 Pazar günü yapılacak.
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi