Termal turizmciler bu yıldan umutlu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Termal turizmciler bu yıldan umutlu
A
a

Kütahya'daki termal kaplıca merkezlerinin, yılbaşı ve yarıyıl tatillerinde yüzde 100'e varan doluluk oranıyla hizmet vermesi, 2017 yılının termal turizm açısından daha verimli geçeceği yönündeki umutları artırdı.

Sütiş Eskişehir

Kütahya ve ilçelerinde yaklaşık 2 bin 500 yatak kapasitesiyle hizmet veren termal tesisler, yılbaşı ve yarıyıl tatilinde yoğun ilgi gördü.

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, termal turizme yönelik yeni çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Zengin minerallerden dolayı kentteki termal suların şifalı olduğunu belirten Saraçoğlu, şöyle konuştu:

"Kütahya'nın büyük bölümü termal kaynaklara sahip. Kent merkezinde Yoncalı ve Ilıca termal turizm merkezleri var. Özellikle Yoncalı'da belediye olarak çalışmalar yürütüyoruz. Biz durumu sadece termal olarak değerlendirmiyoruz. Sağlık ve termal olarak ikisini bir arada düşünüyoruz. Kütahya'ya gelen insanlar hem tatil yapacak hem de şifa bularak ilimizden ayrılacak. Bu yıl termal projelerimizin büyük ölçüde şekilleneceğini düşünüyoruz. 2017 yılından umutluyuz." 
 

Simav'a yoğun ilgi

Simav Eynal Kaplıcaları İşletmesi Müdürü Cemil Baybuk da yarıyıl tatilinde Türkiye'nin birçok yerinden vatandaşların ilçedeki kaplıcalara akın ettiğini söyledi.

800 yataklı Eynal Kaplıcaları'na rezervasyonların günler öncesinden yapıldığını anlatan Baybuk, şunları kaydetti:

"Simav denilince akla ilk olarak şifalı sularıyla 14 çeşit hastalığa iyi gelen Eynal Kaplıcaları geliyor. İçerdiği mineraller bakımından dünyanın en kaliteli kaplıca suyuna sahip olduğumuz için kendimizi şanslı görüyoruz. Müşterilerimize kaliteli sağlık hizmetini çok daha ucuza sunduğumuz için de tercih edildiğimizi biliyoruz. Üstelik kaplıcamızın bulunduğu alan da tam bir doğa harikası. Şifa ve tatili bir arada yakalamak isteyenler kaplıcamızı yaz kış demeden dolduruyor. Türkiye'nin dört bir yanından uzun yol kat ederek gelen müşterilerimizi yerimiz yok diyerek geri döndürmek bizi çok üzüyor. Termal turizmciler olarak ilginin bu yıl daha da artacağını düşünüyoruz."

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi