TÜRK KAHVESİ DÜNYAYA AÇILIYOR

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç TÜRK KAHVESİ DÜNYAYA AÇILIYOR
A
a

Selamlique İstanbul kurucu ortağı Caroline Koç, “12 ülkede 6 mağaza ve 20’den fazla satış noktası ile kafeye ulaştık. Türk kahvesini kapsüle koyarak tüm dünyada yaygınlaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

Sütiş Eskişehir
Arçelik ve Selamlique işbirliğiyle geliştirilen Kapsüllü Türk Kahvesi Makinesi’nin satışı başladı. Dün düzenlenen basın toplantısında konuşan Selamlique İstanbul kurucu ortağı Caroline Koç, dünyanın her yerinde Türk kahvesinin kolaylıkla hazırlanıp içilebilmesi için Kapsüllü Türk Kahvesi Makinesi’ne odaklandıklarını belirtti. Selamlique’in pazara girdiği 2009 yılından bu yana Türk kahvesi pazarının 3 kat büyüdüğünü belirten Koç, “Bu alanda rekabeti geliştirdik. 12 ülkede 6 mağaza ve 20’den fazla satış noktası ile kafeye ulaştık. ABD, Avrupa, Körfez ülkeleri ve Uzakdoğu’ya satış yapıyoruz. Türk kahvesini kapsüle koyarak tüm dünyada yaygınlaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

Selamlique kurucu ortağı Banu Yentür, akıllı telefon uygulaması Selamlique üzerinden kahve falına da bakıldığını belirtti.

MUSTAFA KOÇ’U ANDI

Ocak ayında hayatını kaybeden Koç Holding’in merhum Yönetim Kurulu Başkanı ve eşi Mustafa Koç’u da anan Caroline Koç, “Başlangıçtan beri bize inanan, güvenen ve cesaret veren Mustafa’nın katkılarını unutmadığımızı belirtmek istiyorum. Onu sevgi ve şükranla anıyorum” diye konuştu. Arçelik Genel Müdürü Hakan Bulgurlu da ürünlerinin 130 ülkede satıldığını hatırlatarak, 21 ayrı patent alarak geliştirdikleri makineyle Türk kahvesinin geleceğine önemli bir yatırım yaptıklarını kaydetti. Selamlique ve Arçelik mağazalarında satışına başlanan Kapsüllü Türk Kahvesi Makinesi, önümüzdeki dönemde çok markalı mağazalara girip yurtdışına da açılacak.

PAZAR 10 YILDA 5’E KATLANDI

830 milyon TL büyüklüğe ulaşan Türk kahvesi pazarı 2015’te yüzde 25 büyüdü. Pazar hacmi 10 yılda 5’e katlandı. Avrupa’da yapılan tüketici araştırmasında, 10 kişiden 6’sının kahveyi en çok evde tüketmeyi sevdiğini belirtmesi yeni pişirme yöntemleri geliştirilmesine neden oldu.
Kaynak : Habertürk
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi