Ahmet Ataç 15 02 2024

Türkiye ve Kore dostluğu sergiyle izlenime sunuldu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Türkiye ve Kore dostluğu sergiyle izlenime sunuldu
A
a

Tepebaşı Belediyesi’nin katkılarıyla Güney Kore Kültür Merkezi’nce hazırlanan Omuz Omuza Kore Türk Dostluk Karma Kaligrafi Sergisi izlenime sunuldu. Sanatseverler sergiyi 29 Ocak’a kadar gezebilir.

Sütiş Eskişehir
Atila Özer Karikatürlü Ev’deki serginin açılışını Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Müsteşarı Dong-Woo Cho, CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Tepebaşı Belediyesi Başkanı Ahmet Ataç, Başkan Yardımcısı Melih Savaş, seramik sanatçısı Zehra Çobanlı, sanatseverler ve Kore kültürüne ilgi duyan lise ve üniversite öğrencileri katıldı.



Cho, yaptığı konuşmada, tarihsel ve kültürel yönden birbirine sıkı bağlarla bağlı olan Kore ve Türkiye’nin halklarının birbirlerini karşı yakın hisler beslediğini belirterek, “Bununla birlikte kültürel alanda birbirlerini yeterli derecede tanıdıklarını söylemek mümkün değil. Kültür, ülkeler arasındaki ilişkilerin gelişmesinde bir zemindir” dedi.

Ataç ve Çakırözer de iki ülke arasındaki dostluğun 60 yıla yakın olduğunu belirterek, “İlişkilerin güçlendirilmesi, iki ülkenin birbirini daha iyi tanıması için elimizden gelen desteği vereceğiz” diye konuştu.



Konuşmaların ardından Atılım Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ressam Akife Meral Dekeli öncülüğünde hazırlanan sergi izlenime sunuldu. Müsteşar Cho, Kore kültürüne ilgi duyan gençlerle yaptığı sohbette “Yakında Anadolu Üniversitesi’nde Korece kursu açılacak. Rektör ile protokol imzalayacağız” dedi. Anadolu Üniversitesi öğrencileri de kuracakları Kore Kulübü hazırlıklarının tamamlandığını söyledi. Sergi, 29 Ocak’a kadar açık kalacak.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi