ULUSLARARASI EĞİTİM KURUMLARINA DEVAM

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç ULUSLARARASI EĞİTİM KURUMLARINA DEVAM
A
a

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı’nın direktifleri doğrultusunda Eskişehir’e yeni eğitim kurumları kazandırmaya devam ediyor.

Sütiş Eskişehir
Örnek yatırımların ve projelerin hayata geçirildiği Eskişehir’de eğitimle ilgili yatırımlarda aralıksız devam ediyor. Son 13 yılda bütçeden en büyük payın Milli Eğitim Bakanlığı’na ayrılması sayesinde eğitim altyapısı anlamında Eskişehir büyük ilerleme kaydediyor. Bu kapsamda, Aşağısöğütönü ve Çamlıca Mahallelerine her birinin proje bedeli 10 milyon liranın üzerinde olan 24 derslikli, spor salonu ve 400 öğrenci kapasiteli pansiyonu bulunan 2 İmam Hatip Lisesi daha Eskişehir’e kazandırılıyor.

TDKB Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Çamlıca Anadolu İmam Hitap Lisesi isimleriyle inşaatları devam devam eden ve yapımı yüzde 90 tamamlanmış olan 2 okulun, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında öğrencilerin hizmetine sunulmuş olması bekleniyor. Dünya çapında yabancı öğrencilerinde eğitim alabileceği TDKB Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi ile ülkemizdeki hafız öğrencilerin öğrenim görebileceği Çamlıca Anadolu İmam Hitap Lisesi, bu özellikleriyle diğer şehirlerdeki İmam Hatip Liselerine göre Eskişehir’in ön plana çıkmasına fırsat sağlıyor. Toplamda 800 öğrencinin barınabileceği ve sportif faaliyetlerin kapalı salonlarda rahatlıkla yapılabileceği okullara, dünyanın dört bir yanından öğrencilerin gelmesi bekleniyor. ''İmam Hatip Liselerimiz, geleneksel değerlerimizi, kültürel zenginliğimizi, modern eğitim anlayışıyla birleştiren, memlekete, millete, insana hizmet esas alan eğitim kurumlarıdır'' anlayışıyla İmam Hatip Liselerine ayrı bir önem veren Milli Eğitim Bakanı Prof. Nabi Avcı’nın eğitim alanındaki çalışmalara ve yatırımlara desteğinin hız kesmeden devam etmesi bekleniyor.
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi