ÜNİVERSİTEDE ÖZELLER İLK ÜÇTE

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç ÜNİVERSİTEDE ÖZELLER İLK ÜÇTE
A
a

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Cemil Yücel ve Prof. Dr. Engin Karadağ tarafından yapılan "Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması"nda ilk üç sırayı özel üniversiteler aldı.

Sütiş Eskişehir

Araştırmaya, Türkiye genelindeki 174 üniversiteden 5 bin 611'i kız, 5 bin 283'ü erkek olmak üzere 10 bin 894 öğrenci katıldı. 

Araştırmada, öğrencilerden üniversitelerle ilgili "Öğrenim deneyiminin tatminkarlığı", "Yerleşkenin ve yaşamının doyuruculuğu", "Akademik destek ve ilgi", "Kurumun yönetimi ve işleyişinden memnuniyet", "Öğrenim imkanı ve kaynaklarının zenginliği" ile "Kişisel gelişim ve kariyer desteği" başlıkları altında "A+", "A", "B", "C", "D" ve "FF" harf puanlaması istendi.

Öğrencilerin verdikleri puanlara göre, sırasıyla Koç Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Boğaziçi Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Abdullah Gül Üniversitesi, MEF Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve ODTÜ ilk 10'da yer aldı.

Aynı puanlamaya göre Hakkari Üniversitesi 174, Bingöl Üniversitesi 173,  Bitlis Eren Üniversitesi ise 172. sıraya yerleşti.  

Prof. Dr. Cemil Yücel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu 6 ana konu üzerinde araştırma yaptıklarını belirtti.

Üniversitelerde öğrenim gören öğrencilerin, okullardan beklentilerini ne derece bulduklarını ve talepleri doğrultusunda ne tür olanaklar sağlandığını merak ettiklerini anlatan Yücel, şöyle konuştu:

"Türkiye genelinde üniversite memnuniyeti adına şimdiye kadar yapılan en kapsamlı araştırmalardan birini yaptık. Öğrenci algısı açısından 174 üniversitenin araştırmasını tamamlamış olduk. 'Yerleşkenin ve yaşamının doyuruculuğu, akademik destek ve ilgi, kurumun yönetim ve işleyişinden memnuniyet, öğrenme imkanı ve kaynaklarının zenginliği, öğrenim deneyiminin tatminkarlığı, kişisel gelişim ve kariyer desteği' konu başlıkları altında öğrenciler puan verdi ve elimizdeki sonuçları elde ettik. Araştırma sonucunda ilk sırada Koç Üniversitesi, 174'üncü sırada ise Hakkari Üniversitesi bulunuyor. Kentimizde bulunan iki üniversite ilk 10'un içerisinde değil. Öğrencilerin gözünde Anadolu Üniversitesi 62'nci sıradayken, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi 111'inci sırada yer alıyor."

- "Öğrenciler kütüphanelerinin zenginleştirilmesini istiyor"

Prof. Dr. Engin Karadağ da yapılan araştırma sonucunda vakıf üniversitelerinin daha pozitif yorumlar aldığını dile getirdi.

Öğrencilerin, üniversite kütüphanelerinin zenginleştirilmesini istediklerini vurgulayan Karadağ, şunları kaydetti:

"Donanımlı kütüphaneler, bu kütüphanelere her zaman ulaşabilmek ve aynı zamanda çalışma ofisleri istiyorlar. Ülkemizde de öğrencilerin memnuniyetsiz olduğu noktalar genellikle bunlar fakat şöyle bir durum ortaya çıkıyor, memnuniyetin olduğu üniversitelere baktığımızda, yeni kurulan üniversitelerin ağırlıklı olduğunu görüyoruz. Bu da üniversitelerdeki sorunların devlet kaynaklı değil, yönetim biçimiyle alakalı olduğunu gösteriyor."

Kaynak : AA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi