Ünlü gurme ‘lezzetli markalarımızı’ tanıttı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Ünlü gurme ‘lezzetli markalarımızı’ tanıttı
A
a

Kentimize gelen gurme Mehmet Yaşin, yöresel lezzetlerin tadına baktı. Yaşin “Eskişehir’de ayazı ısıtan lezzetler” başlığını taşıyan yazısında çibörekten sorpaya, balaban kebaptan haşhaşlı ekmeğe kadar bilinen tatlara yer verdi.

Sütiş Eskişehir
Lezzetleri tanıtan Yaşin’in yolu Kentpark içindeki Kırım Börekçisi, Karakedi Bozacısı, Pino, Mazlumlar Muhallebicisi, Abdüsselam, Trakya Lokantası, Köfteci Ahmet, Şerbet Evi, Tanınmış Helvacı ve Odunpazarı’ndaki fırınına düştü.

Yaşin, Hürriyet’te yayınlanan haberine Eskişehir’in meşhur ayazını anlatarak başladı. İlk olarak Kent Parkı içindeki Kırım Börekçisi’ne giden Yaşin, 10 adet yediği çibörek hakkında bilgi verdi. Aynı mekanda sorpa içen Yaşin’e ayrılırken de göbete ikram edildi. Yaşin, Eskişehir’in simge yemeği dediği Balaban Kebabı Abdüsselam’da yedi. Buradan Trakya Lokantası’na geçen Yaşin, burada da kuzu haşlama ve güveçte kavurma yedi. Odunpazarı’ndaki Köfteci Ahmet’e de uğrayan Yaşin, piyazı ve tel kadayıfı da çok beğendini ifade etti. Yaşin, Şerbet Evi’ne de Demirhindi Şerbeti içti. Yaşin, daha sonra Tanınmış Helvacı, Karakedi Bozacısı ve Mazlumlar Muhallebicisi ve Pino’ya da gitti. Ünlü gurme son olarak Odunpazarı’ndaki fırından haşhaşlı cevizli ekmek almayı önerdi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi