Üstünlük ES ES'te

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Üstünlük ES ES'te
A
a

Siyah Kırmızılıların, Adana Demirspor’a karşı Eskişehir’de büyük üstünlüğü bulunuyor. Daha önce Eskişehir’de oynadıkları  15 maçın 7’sini Es Es kazanırken, 7’si berabere tamamlandı. 1 maçta taraflar eşitliği bozamadı  

Sütiş Eskişehir
Bir galibiyetleri var
Eskişehirspor ile Adana Demirspor cumartesi günü Yeni Eskişehir Atatürk Stadyumu’nda 31’inci kez karşı karşıya gelecek. Daha önce oynanan 30 maçın 9’unu Esk Es, 7’sini ise Adana Demirspor kazandı. İki takım arasındaki 14 maç berabere sonuçlandı. Eskişehirspor, şimdiye kadar Adana Demirspor’u konuk ettiği maçların 15’inin 7’sini kazanırken, 7 mücadele ise berabere bitti. Adana Demirspor, Eskişehir’de sadece 1 kez galip gelebildi .
 
Fethi Heper ve Özden Uçal
İki takım ilk kez 1965 tarihinde karşılaştı. O dönem 2 takımda 2. Futbol Ligi Beyaz Grup’ta mücadele ediyordu. 19 Eylül 1965’te iki takım arasında yapılan ilk maçla Eskişehirspor-Adana Demirspor rekabeti başladı. O maç 1-1 eşitlikle biterken, Goller Fethi Heper ve Özden Uçal’dan geldi. O sezon 2. Futbol Ligi Beyaz Grup’u ekibimiz 26 puanla 2’nci sırada bitirirken, Adana Demirspor yine 26 puanla EsEs’in bir sıra altında yer aldı.  
 
Dört kez karşılaştık
Aynı sezon içerisinde 2 takım Türkiye 2.Futbol Ligi Yükselme Grubu’nda da 2 defa daha karşılaşmıştı. Bu maçlardan ilki 13 Mart 1996 tarihinde 1-1’lik beraberlikle sona erdi. 8 Mayıs 1966’da oynanan mücadeleyi Siyah-Kırmızılı ekip 2-0 kazandı. Kırmızı Şimşekler, Türkiye 2. Futbol Ligi Yükselme Grubu’nu 21 puanla 1’inci sırada bitirip Türkiye 1. Ligi’ne terfi ederken , Adana Demirspor 16 puanla  4’üncü sırada kaldı .
 
Kupada dört gol
Eskişehirspor, bu sezondan önce en son 1991/1992 sezonunda Adana Demirspor ile Türkiye Kupası 5. Eleme Turu’nda karşılaştı. 18 Aralık 1991 tarihindeki karşılaşma Eskişehirspor’un 4-2’lik galibiyetiyle sona erdi. Üst tura atlayan ekip Es Es oldu. O maçtaki 2 golü Erdoğan Yılmaz atarken, Kayhan Kaynak ve Yücel Kandemir attıkları birer golle galibiyetin mimarlarından oldu. Bu sezon ilk yarı oynanan maçı Es Es 1-0 kazandı.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi