Ahmet Ataç 15 02 2024

Vekillerin referandum mesaisi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Vekillerin referandum mesaisi
A
a

Anayasa değişikliği referandumuna 26 gün kaldı ve Eskişehir milletvekillerinin yoğun bir şekilde 'evet' ve 'hayır' mesaileri devam ediyor.

Sütiş Eskişehir


Prof. Dr. Günay, 'Evet' için sahada


Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin halk oylaması için çalışmalarını sürdürüyor.

AK Parti Tepebaşı Teşkilatı üyeleri ile birlikte Batıkent’te ev ve esnaf ziyaretleri yapan Günay, bu ziyaretlerde yeni cumhurbaşkanlığı hakkında yanlış bilinen noktaları düzeltti. Günay, ‘’Belli bir kesim yeni cumhurbaşkanlığı sistemi ile alakalı tek adamcılık sistemi gibi bir algı oluşturmaya çalışıyor. Yasama ve yürütmenin birbirinden ayrıldığı bu sistemde tam tersi, güçler ayrılığı ilkesi benimsenmiş durumda. Bunun yanında yürütmenin hızlanması, ülkemize güç katacak, milletimizin refah seviyesini artıracak adımların daha hızlı atılabilmesini sağlayacak’’ dedi. 

Batıkent Gökkuşağı Aile Sağlık Merkezi’ni de ziyaret eden Günay, hastalar ve sağlık çalışanlarıyla sohbet etti. 

Daha sonra AK Parti Odunpazarı Teşkilatı ile Odunpazarı Cunudiye Mahallesi’nde ev ve esnaf ziyaretlerinde bulunan Günay, yeni cumhurbaşkanlığı sisteminin ülkemiz için neden ihtiyaç olduğunu örnekler üzerinden anlattı.



CHP’li Çakırözer engelli çalışanlarla bir araya geldi 

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nde Tepebaşı Belediyesi Montaj Atölyesi’ndeki down sendromlu ve zihinsel engelli çalışanlarla bir araya geldi. 

Yaşam Köyü içerisinde yer alan atölyeyi ziyaretinde down sendromlu ve zihinsel engelli çocukların çalışmaları hakkında bilgi alan Çakırözer, engelli bireylerin dünyanın her yerinde ayrımcılık ve önyargı ile karşı karşıya kaldıklarını dile getirdi. Utku Çakırözer, “Oysa engelli bireylerin sosyal hayatta tüm insanlarla beraber, ayrıştırılmadan yaşamaları hem engelli bireyler, hem onların aileleri hem de toplum için büyük önem taşıyor. Sizlerin de bildiği gibi down sendromu bir hastalık değil genetik bir farklılık olarak kabul ediliyor. Eskişehir’deki belediyelerimiz bu konuda farkındalık yaratacak projelere imza atması mutluluk verici. Özellikle Tepebaşı Belediyemizin down sendromlu ve zihinsel engelli çocuklarımız için açtığı montaj atölyesi ve Gökkuşağı Cafe’nin sadece Türkiye’de değil dünyada benzerleri yoktur. Umarım belediyelerimizin, Eskişehir’imizin engelliler konusunda yarattıkları bu farkındalık tüm Türkiye’ye örnek olur” dedi.

Yüzbinlerce parça ürettiler

Montaj atölyelerinin yanı sıra uygulama atölyeleri, iş eğitim atölyeleri ile öğrencilerin spor yapabilecekleri ve drama eğitimi de alabilecekleri alanlarında yer aldığı montaj atölyesinde konuşan Çakırözer, “Engelliler Montaj Atölyesi ile Tepebaşı Belediyemiz Yaşam Köyü’nde dünyada örneği görülmeyen projelerle engelli bireyleri çalışma hayatına ve sosyal yaşama dahil ediyor. Engelli bireylerimiz burada fabrikalardan gelen çeşitli parçaları monte ederek hem fiziksel becerilerini geliştiriyor hem de sosyal hayata dahil oluyorlar. Öğrencilerimiz sadece bir yıl içinde 1 milyon 400 bin parça birleştirmişler. Bu gerçekten büyük bir başarı. Öncelikle böyle bu hizmeti Eskişehir'imize kazandıran Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet Ataç ve ekibine gönülden teşekkürlerimi sunuyorum. Hem montaj atölyesindeki öğretmenlerimiz hem de engelli bireyler gerçekten çok mutlu. İsteyerek, öğrenerek çalışıyorlar. Onları mutlu görmek bizleri, ailelerini ve tüm toplumu mutlu ediyor” dedi.



AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan; 
- "Türkiye hedeflerine tam gaz ilerleyecek"


AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, fabrikalarda çalışan işçilerle buluşmaya devam ediyor. 
16 Nisan’da gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi halk oylamasını anlatan Karacan, “Tutturmuşlar ülke elden gidiyor, tek adamlık geliyor, yargı bitiyor diye. Ya akıl tutulması yaşıyorlar ya da ben bunda art niyet ararım. Bakın 18-24 yaş arasındaki gençlerin seçilme hakkını açtık bunda bile neler çıkardılar. 18 yaşındaki bir insana ehliyet veriyorsun, şirket kurduruyorsun, cezai ehliyete sahip, seçme hakkı var. Peki neden seçilmesine karşı çıkıyorsun, neden gençlerin önüne set koyuyorsun. Hani geleceğimiz gençlerimize emanetti. Bu nasıl bir çelişki böyle? İşte bunların zihniyetini anlıyorsunuz. Allah’ın izniyle biz 16 Nisan’da bu aziz milletin kararlılığıyla bu vesayet odaklarından kurtulacağız. Türkiye artık 2023 ve 2071 hedeflerine tam gaz ilerleyecek” şeklinde konuştu.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi