YABANCI ÖĞRENCİLERDEN KARDEŞLİK AĞACI

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç YABANCI ÖĞRENCİLERDEN KARDEŞLİK AĞACI
A
a

Eskişehir'de Yunusemre Uluslararası Öğrenci Derneği (YUDER) tarafından Eskişehir'de okuyan yabancı öğrencilerle "Kardeşlik ağacı" etkinliğinde fidan dikimi gerçekleştirildi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
İHH Yetim Dayanışma Günleri kapsamında düzenlenen etkinlik Eskişehir-Bursa karayolunun 30. kilometresinde yer alan Mollaoğlu mevkisinde gerçekleştirildi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Eskişehir Şubesi tarafından ilgilenilen yetim çocukların da katıldı programda Afganistan, Filipinler, Suriye, Filistin, Nijer, Bangladeş ve Togo gibi ülkelerden gelen öğrenciler fidan dikti.



Etkinlikte konuşan YUDER Başkanı Nihat Demir, Yunusemre Uluslararası Öğrenci Derneği olarak Eskişehir'de üniversite eğitimi alan 2 bin 100 kadar yabancı öğrenci ile ilgilendiklerini ifade etti.

Öğrencilerin maddi, manevi sorunlarında yanlarında olduklarını vurgulayan Demir, "Ülke tanıtımları, ülke kahvaltıları, il içi, dışı geziler düzenliyoruz. Ücretsiz kurslar ile öğrencilerin daha donanımlı hale gelebilmeleri için çalışıyoruz. Öğrencilerin sosyal sorumluluk bilincinin gelişmesi için de huzur evi ve çocuk yuvasına geziler düzenledik. Bu çalışmalardan biri de İHH tarafından ilgilenilen yetim çocuklarla fidan dikim etkinliği oldu." diye konuştu.

Demir, ayrıca Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş'e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Program öğrencilerin fidan dikimi ile sona erdi.
Kaynak : AA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi