YABANİ HAYVANLAR DOĞAYA BIRAKILDI

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç YABANİ HAYVANLAR DOĞAYA BIRAKILDI
A
a

Eskişehir'de, bakım ve tedavi altında olan çok sayıda yabani hayvanın doğaya salımı gerçekleşti.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir Orman ve Su İşleri Milli Parklar Şube Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi yetkililerinin bakımını yaptıkları; 3 şahin, 2 kerkenez, 4 baykuş ve 4 kirpi, Eskişehir Kalabak Köyü mevkiinde doğal hayata bırakıldı. Yaklaşık 1 buçuk aydır tedavileri süren 13 adet doğal yaşam hayvanının doğaya bırakılmasında Milli Parklar Şube Şefi Özge Yaman ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Şube Müdürlüğü Veteriner Hekimi Özkan Tarkan ve Tepebaşı Belediyesi Veteriner Hekimi Hamit Cem Köse görevli olarak bulundular.

Yaban hayvanlarının doğaya salınımının ardından, yaralı hayvanlarla alakalı bilgi veren Özge Yaman, “Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak yaralı hayvanların tedavisi ile ilgili çalışmaları yürütüyoruz. İlimizde de Büyükşehir Belediye Başkanlığı Hayvanat Bahçesi Müdürlüğü yaban hayvanlarının tedavisinde bize yardımcı oluyorlar. Bugün de saz delicesi, kerkenez, kızıl şahin, baykuş ve kirpiler olmak üzere 13 adet yaban hayvanının salımını gerçekleştirdik. Bu mübarek günlerde de vatandaşlarımıza da şimdiden hayırlı bayramlar diliyoruz ve av yaban hayvanlarına destek konusunda vatandaşlarımıza çağrı yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Ardından Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Şube Müdürlüğü Veteriner Hekimi Özkan Tarkan ise hayvanların artık uçabilecekleri kanaatine vardıklarını belirterek, “Doğa Koruma Müdürlüğü Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince doğada yakalanan yaralı hayvanların bakım, beslenme ve tedavilerini üstleniyoruz. Farklı türden hayvanların bakım beslenme ve tedavileri tamamlandı. Uçma eğitimleri ve antremanlarının ardından uçabileceklerine kanaat getirdiğimiz hayvanları bugün doğaya kavuşturduk çok şükür” dedi.

Veteriner Hekimi Hamit Cem Köse ise, bulunan kirpilerle ilgili “45 gün önce getirilmiş olan 3 yavru ve 1 anne kirpimiz yaklaşık 45 gündür olduktan sonra doğaya geri salındı. Gayet de güzel adapte oldular” açıklamalarında bulundu.
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi