Yarının mühendisleri anaokulundan yetişiyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Yarının mühendisleri anaokulundan yetişiyor
A
a

Eskişehir'de bir anaokulu, öğrencilere gün içinde yaptırılan çeşitli deney çalışmalarıyla "yarının mühendisleri"ni hazırlıyor.

Sütiş Eskişehir
Anaokulunun kurucusu Tuğba Yörü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, deneyler sayesinde öğrencilerin hayata bakış açısının değiştiğini, daha hızlı ve pratik düşünebildiklerini gözlemlediklerini söyledi.

Yörü, eğitim kurumlarında "geleceği" yetiştirdiklerini dile getirerek, "Yapılan deneylerin öğrencilerimizde öncelikle merak ve heyecan duygusunu artırdığını gördük. Bu duygu zamanla birçok alana yayılıp öğrenmeyi hızlandırıyor. Neden-sonuç ilişkisini kurmayı öğreniyorlar. Bu tarz deney çalışmalarının kesinlikle her eğitim kurumunda öğrencilere verilmesinde yarar görüyorum." dedi.

Öğrenciler için farklı deney çalışmaları hazırlayıp sunan çevre mühendisi Ali Birecik de gelecek neslin üretilen ve üretilecek teknolojileri daha iyi analiz edip geliştirebilmesinin en önemli yolunun bire bir deney çalışmaları olduğunu ifade etti.

Birecik, anaokulu seviyesinden başlayarak çocukların yaptıkları deneylerin yarın deneyim olarak muhakkak görüleceğini belirten, ülkeler arasındaki gelişim ve üretim farklılıklarının, gelecek nesli bugünden yarına dolu dolu yetiştirememekten kaynaklandığını söyledi.

"Çocuk ya da genç, deneyi hissedecek ki deneyim olsun" misyonuyla yola çıktıklarını aktaran Birecik, şöyle konuştu:

"Ancak bu sayede yarının mühendislerine ufuk açmış oluruz. Öğrencilerin ileride ortaya çıkacak icatları bugünden hayal edebilmesi için sınırsız düşünebilme kabiliyetlerini geliştirmenin önemi çok büyük. Bugün övünerek söylüyorum ki, kendi ürettiğimiz tanklarımız, helikopterlerimiz var. Fakat ilerde bu ürettiklerimizi geliştirecek nesillere ihtiyacımız olacak. Daha iyisini yapacak, daha fazlasını üretecek bir nesil. Maalesef ülke olarak üretmekten çok tüketmeyi sever hale geldik. Bunu geleceğin nesliyle düzeltebiliriz umarım. Gördüğüm o ki, bugünün çocukları, biz büyüklerden daha hızlı bir şekilde beyinlerindeki 'puzzle' parçalarını birleştiriyor. Bu yüzden mühendislik bilgilerinin çocuk yaşta empoze edilmesinin daha doğru olacağına inanıyoruz."

Anaokulu öğrencilerine yapılan deneyler arasında, renk karışımları sonucu elde edilen tonlar, ateşin havasız alanda oluşturduğu etki ve kola içeceğinin zararını gösteren bir çalışma yer aldı.
Kaynak : AA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi