YÜRÜRKEN MESAJ ATANA HAPİS CEZASI

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç YÜRÜRKEN MESAJ ATANA HAPİS CEZASI
A
a

Yürürken telefon kullanmayı alışkanlık haline getirenlerdenseniz, yolunuzun New Jersey'e düşmemesine dikkat edin. Zira kısa süre sonra bu eyalette yürüyerek akıllı cihaz kullanmak yasak hale gelebilir.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Akıllı telefonların hayatımıza girmesi, günlük alışkanlıklarımızın da radikal bir biçimde değiştirdi.

Görünen o ki değişen alışkanlıklarımıza kanunlar da ayak uyduruyor. ABD'nin New Jersey eyaleti kısa süre içinde yürürken akıllı cihaz kullanmayı yasaklamaya hazırlanıyor.

Söz konusu tasarının kabul edilmesi durumunda yürürken akılı cihazları ile mesaj atan, müzik dinleyen veya başka amaçlar için kullanan kişilere 50 dolara kadar (yaklaşık 150 TL) para cezası verilecek.  
Yasa yürürlüğe girerse bu kanunu çiğneyen kişilere 15 gün hapis cezasının da yolu açılacak.

telefon kullanan kadın

Akıllı telefonlar ile ilgili yasaklardan en dikkat çekeni ise kuşkusuz selfie ile alakalı. Ortalama 1 milyon selfie'nin çekildiğini günümüzde sembolleşen yapıları önünde selfie çekenlerin önüne geçmek için harekete geçen AB, caydırıcı önlemler almaya hazırlanıyor.

Kabul görmesi halinde bu yıl içinde yürürlüğe girecek olan yasaklar kapsamında bu tarz fotoğrafların ticari amaçla çekilmesi para ve hatta hapis cezasıyla ise sonuçlanabilecek. 
Kaynak : Ntv
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi