Hava mevsim normallerine döndü

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Hava mevsim normallerine döndü
A
a

Bugün Eskişehir ve çevresi yağışsız bir güne uyandı. Meteoroloji'den yapılan son hava durumu bildirimine göre sıcaklıklar mevsim normallerinde seyrederken yurt genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir ve bölgede sıcaklıkların 2 ila 5 derece artarak mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Güneyli yönlerden orta kuvvette, Kütahya ve Bursa'da zaman zaman kuvvetlice (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmeye göre bugün, yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kıyı Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri Kütahya, Manisa ve Uşak çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bugün öğleden sonra Trakya'da yeniden başlayacak olan kar yağışlarının, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yerde mevcut olan kar üzerine yeni taze kar olarak 20 cm ve üzeri yeni kar yağması bekleniyor. Kar yağışının etkisini yarın (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren kaybedeceği tahmin ediliyor.

Marmara ve Ege'de rüzgar lodosa dönüyor, biraz da kuvvetli esiyor. Sıcaklığı birkaç derece arttıracak. Marmara'da, Trakya'da ve Balıkesir çevrelerinde yine kar var. Akdeniz ve İç Anadolu'da bulutlar yoğunlaşıyor.

Akdeniz'in orta ve batı kesimlerinde yağmur bekliyoruz. İç Anadolu'da ise Kayseri dolaylarında bölgesel kar geçişleri olacak ve bu kar yağışlı alanlar ardından gelen günlerde biraz daha genişleyecek.

Karadeniz'in batısında Bolu dolaylarında bölgesel kar geçişleri var ve bu kar yağışlarından perşembe günü de göreceğiz. Doğu Karadeniz'de ise yalnızca parçalı bulutlar oluşuyor. Trabzon 11-12 derecelere çıkıyor.

Doğu Anadolu ve Güneydoğu'da hava parçalı bulutlu ve önümüzdeki birkaç gün bu şekilde olacak. Sıcaklıklarda da ciddi bir dalgalanma yok.




 

YAĞIŞ BEKLENİYOR
 
Yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kıyı Ege, doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri Manisa, Uşak ve Kütahya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı Ege ve Akdeniz kıyıları ile Çanakkale ve Manisa çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Çanakkale çevrelerinde kuvvetli yağmur, Trakya kesiminde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının kuzey, iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle güney yönlerden, güneybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Ege kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

 
Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Eskişehir: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı 3
Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 3
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimleri yer yer kar yağışlı 5
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu 10
Bursa: Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri yer yer kar yağışlı 9
Adana: Çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu 13
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu 13
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 10 
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 14 Erzurum: Parçalı bulutlu -1 
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 8 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi