#Yıl2022EskişehirdeYok

Şayet twitter kullanıyorsanız bu başlık size yabancı gelmemiştir. Zira Ak Parti Eskişehir teşkilatı önceki gün bir sosyal medya kampanyası yaptı ve bu başlığı ülke gündemine sokmak adına epey gayret sarf etti.

2 Şubat 2022 08:53
A
a
Sütiş Eskişehir
Şayet twitter kullanıyorsanız bu başlık size yabancı gelmemiştir. Zira Ak Parti Eskişehir teşkilatı önceki gün bir sosyal medya kampanyası yaptı ve bu başlığı ülke gündemine sokmak adına epey gayret sarf etti.
 
Öncelikle hakkını teslim edelim. İl teşkilatı bu konuda yani Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne karşı olan muhalif tutumunu gündeme sokma ve dikkat çekme konusunda başarılı oldu.
 
Ama dikkati çekme konusunda başarı olan bu başlık asli amacına ulaştı mı?
Büyükerşen ve Büyükşehir Belediyesi bu başlık ve gerekçeleri ile yıprandı mı?
Ak Parti Eskişehir özelinde bu işten puan kaptı mı?
 
Bana göre kocaman bir hayır!
 
Hatta okuduğum twitlerden sonra şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, Yılmaz Büyükerşen’i seven ve destekleyen kitle bir silkelendi, kendine geldi ve hocaya bu kadar haksızlık yapmayın, Eskişehir’e yapılan bunca güzel şeyi inkâr etmeyin dercesine Büyükerşen’e sahip çıktı.
 
Belki katılmayan olabilir, anlarım ama bana göre bu çalışma Yılmaz Hocaya zarar vermek yerine fayda sağlayan ilginç bir çalışmaya dönüştü…
 
Çünkü Eskişehir seçmeni siyasi tercihlerinde ülke ortalamasının dışında bir seçicilikle hareket ediyor. Şehrini iyi takip ediyor. Vefa ve samimiyet olgusunu önceliyor. Eskişehir’in yıllar içindeki değişimini, neyin eksik, neyin gereğinden iyi olduğunu farkında. En önemlisi ise Eskişehir seçmeninin hizmet beklentisinde sadece fiziksel eserler değil şehri yönetenin zihniyeti ve genel politikası da önemli bir yer tutuyor.
 
Bunu defalarca yazdık. Yılmaz Hocanın kapısına siyah çelenk bırakıldığı seçimden de, kendisi ve bürokratlarının adliye koridorlarında yıprandığı süreçlerden de, meclis çoğunluğunun Ak Partide olduğu dönemden de güçlenerek çıkan bir Büyükerşen’i devirmek için aynı şeyleri denemenin anlamı yok.
 
Ak Parti Eskişehir’de yeni ve denenmemiş bir yol bulmalı…
 
Gelelim  #Yıl2022EskişehirdeYok başlığında öne sürülen gerekçelere …
 
Ak Partililer Eskişehir’de Ulaşım master planı, akıllı kavşak, mezbaha, hayvan barınağı, çeşmeden içilen su, belediyeye ait elektrikli otobüs, alt geçit, yeni imar planı yok diyor.
 
Bunların olmamasını bir suç, eksiklik olarak belirtiyor ve olmasını istiyorlar.
 
Aslında bir kaçı konusunda kendilerine hak veriyorum. Belediye’nin mezbahası ve ulaşım master planı ile akıllı kavşak teknolojisinin kesinlikle olması gerekiyor, bu konuda eksiklik var. Lakin diğer başlıklar konusunda Ak Partililer ile aynı düşüncede değilim.
 
Neden ise alt geçit, imar deyince ve Bursa’ya bakınca bunların olmaması Eskişehir adına bir eksik değil şans diye düşünmemek elde değil.
 
Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin hayvan barınağı yok ama merkez ilçe belediyeler ile bu konuda yasaların kendine tanıdığı imkân ile imzalanmış bir protokolü var.
 
Bisiklet yolu ile ilgili uzun süredir devam eden ve projesi çizilmiş bir çalışması var.
 
Elektrikli otobüs beklentisi ise biraz garip geliyor. Daha doğrusu sürekli beton bekleyen bir zihniyetin, alt geçit diyenlerin çevre hassasiyeti ile elektrikli otobüs istemesi bana samimi gelmiyor.
 
Kaldı ki biz Türkiye’de hafif raylı sistemle karbon salınımını en aza indiren ilk şehirlerden biriyiz ve toplu ulaşımın büyük kısmını elektrikle halletmişken elektrikli otobüs yok diye eleştirmek, Türkiye niye Mars’a gitmiyor diye eleştirmek gibi bir şey…
 
Şimdi birileri bu işin tam tersini yapsa ve #Yıl2022EskişehirdeVar diye bir başlık açsa içi daha çok dolacağı için Ak Partinin yok başlığı dikkat çeker ama prim yapmaz.
 
Gel gelelim bu yok başlığına iktidar partisi aleyhine eklenebilecek uzunca bir liste var ki, onları yazınca Ak Parti kendi kalesine gol attı bile diyebiliriz.
 
Mesela #Yıl2022EskişehirdeYok
 
Alpu ölüm yolunda gelişme yok
Mevcut Çevreyolu’nda proje yok
Seyitgazi yolunda umut yok
Eskişehirspor’a sahip çıkan iktidar partisi yok
Fuarda sergilenen kocakır süperkent projesi yok
Vaat edilen 2019 TD eğitim başkentliği yok
Kızılinler Esopya projesinde tek bir adım yok
Resmi uçak seferleri yok
İlk yerli lokomotifi ve otomobili yapan, ilk yerli YHT’yi yapacak Tülomsaş yok
Binası var hatta çürüdü ama mükemmeliyet test merkezi Uraysim yok
Alpu ovasına termik santral ve kömür madeni endişesi taşımadığımız gün yok
Lojistik hava üssü yok
Metro için ulaştırma bakanlık desteği yok
YHT’yi tamamen yerin altına alacak 2 km’lik alt geçit projesi yok
 
 
Hadi hepsini bir kenara koyalım, zira yok deyince listelerin sonu gelmez. Biraz da var olanlara bakalım.
 
Eskişehir’de bir parça eski Türkiye var.
Eskişehir’de gettolaşmamış bir insan yapısı var.
Eskişehir’de kültür ve sanat adına beslenecek nice seçenek var.
Eskişehir’de aydınlık zihinler, samimiyet bir parça huzur var.
Eskişehir’de güvenlik var, eğitim kalitesi var, aşinalık var.
 
Var olanla yetinip, bozulmasını istemediğimiz bir gizli efsun, bir garip aidiyet var.
Boşuna demiyorlar ya … Türkiye’nin Eskişehir’i Var !
 
 
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Nadir kırcı 2 Şubat 2022 12:27

Anadolu Gazetesi, yorumlarımı başarı ile kaydediyorsunuz da yayınlama nezaketiniz yok.maalesef....

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi