Prof. Dr. Cengiz Türe

Dişsiz anahtar ve üniversite…

Prof. Dr. Cengiz Türe yazdı

6 Ağustos 2015 23:23
A
a
Sütiş Eskişehir
Uzun bir öğrenim sürecinden sonra liseyi bitiren binlerce genç, tercihleri içerisinde bulunan her hangi bir üniversitenin bölümlerine girmeye hak kazandılar. Ve nihayet üniversite öğrenimine başlamanın ilk adımı olan kayıtlarda başladı.
Peki, gençlerimizin şimdiye kadar gördükleri öğrenim sonucunda en büyük kazanımları ne oldu? 
Teşbihte hata olmaz sözüne de sığınarak,  her biri “dişsiz birer anahtar” sahibi oldular diyebilirim...
Şimdi bu gençlerimizin, üniversite öğrenimleri süresince yapmaları gereken ise; bu güne kadar tüm çabalarıyla sahip oldukları bu dişsiz anahtarlarına,  hayalini kurdukları iş ve kariyer kapılarındaki kilitleri açabilecek doğru anahtar dişleri açmaktır...
Elbette üniversite yaşamının ilk günleri, başta barınma olmak üzere bir sürü belirsizlik ve telaşı da beraberinde getirmektedir. Buda elbette belli bir uyum sürecini gerektirecektir.
Belki birkaç hafta sürecek olan bu süreci atlattıktan sonra bunu başarmanın en önemli yolu ise üniversite yaşamının sağladığı sosyal ortam ile öğrenim sürecinin doğru yönetilmesidir.
Artık üniversitede göreceğiniz dersler istediğiniz kapıların kilitlerini açmak için sadece yeterli olmayıp, yeterliliklerinizi arttırabileceğiniz yabancı dil, bilgisayar, yurt dışı ve içi öğrenci değişim programları, staj, spor, kültür ve sanat faaliyetleri vb. gibi faaliyetlere de ihtiyacınız olacaktır.
Ancak derslerinize ve sosyal yaşantınıza ilave olarak bu gibi konularda göstereceğiniz çabalar anahtarınız üzerinde daha güçlü dişlerin açılmasına katkı sağlayabilecektir.
Günümüzde sadece bir üniversite diplomasına sahip olmak yeterli görülmeyip, diplomanın hangi farklı yeterlilik ve özelliklere sahip birinin elinde olduğu da büyük önem taşımaktadır.
Yoksa hayallerinizdeki iş ve kariyer kapısını açacak uygun dişlere sahip olan bir anahtar yerine, yeni bir dişsiz anahtara sahip olmanın pek bir anlamı olmasa gerek...
Bu vesileyle yeni üniversiteli olan gençlerimizi kutlar, bu yolda başarılar dilerim...
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi