Rus jetleri El Bab'da DEAŞ'ı bombalıyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Rus jetleri El Bab'da DEAŞ'ı bombalıyor
A
a

Rus Savaş uçakları ilk kez dün gece El Bab'da hava harekatı düzenledi.

Sütiş Eskişehir
Saldırı haberi, Ankara'nın ABD'nin başını çektiği koalisyonun Türkiye'ye Fırat Kalkanı Harekâtı'nda destek vermediğini açıklamasından sonra geldi.

Türkiye ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından kuşatma altında tutulan El Bab'ın güneyindeki IŞİD mevzilerinin dün gece Rus savaş uçakları tarafından bombalandığı bildirildi. Rus uçaklarının hava saldırısı bir ilk niteliği taşıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan askeri kaynaklar, Rus jetlerinin El Bab'ın merkezindeki IŞİD militanlarını değil, kentin güneyinde bulunan terör bölgelerini hedef aldığını söyledi.

Türkiye'nin 24 Ağustos'ta başlattığı harekât Fırat Kalkanı harekatında en kritik nokta El Bab kenti. Yaklaşık bir aydır kuşatma altında tutulan kentte çok sayıda IŞİD teröristi bulunuyor. Fırat Kalkanı harekâtıyla kısa sürede Cerablus-Afrin hattı kontrol altına alındı, daha sonra güneye doğru ilerleme kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin başını çektiği koalisyon güçlerinin son dönemde Türkiye'ye hava desteği sağlamadığını açıklamıştı.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi