GÖNÜLLÜLERDEN GÖNÜLLERİ FETHEDECEK PROJE

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç GÖNÜLLÜLERDEN GÖNÜLLERİ FETHEDECEK PROJE
A
a

Eskişehir'de 2 gönüllü başlattıkları ‘Düş Bahçesi Çocukları Topluluğu’ projesi ile çocukların gönüllerini fethetti.

Sütiş Eskişehir
Bir otomotiv firmasında proje teknikeri olarak görev yapan Hüseyin Özgören ve Sanat Tarihi 1'inci sınıf öğrencisi olan Gülşah Canbazgil'in başlattığı "Düş Bahçesi Çocukları Topluluğu" çocukların gönüllerini fethetti. Yaklaşık 7 yıl önce Düş Bahçesi Çocukları Topluluğu ismiyle yola koyulan ve birçok sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiren ikili, Eskişehir ve civar mahallerinde yaşan ihtiyaç sahibi çocuklara düzenledikleri çeşitli kampanyalarla yardım eli uzattı. Çocuklara okul için kitap ve kırtasiye malzemeleri, zorlu kış şartları için ise, bot ve kaban yardımı yaptıklarını belirten Hüseyin Özgören, projelerine nasıl ve ne düşünce ile başladıklarını anlattı. Özgören, çocuk yaşta bu tip projelerle yardım aldığını, kendisinin de meslek sahibi olduktan sonra başka çocukların da böyle projelerden yararlanması için bir şeyler yapılması gerektiğini ifade etti.

“DÜŞLER ANCAK BİR ŞEYLER YAPARAK GERÇEKLEŞTİRİLEBİLİR”
Özgören, "Ben çocukluğumda bu tür projelerden çok yararlandım. Bir meslek sahibi olunca ben de başka çocukların da böyle projelerden yaralanması için bir şeyler yapmam gerektiğini düşündüm. Bu düşünce ile "Düş Bahçesi Çocukları Topluluğunu" kurmaya karar verdim. Çocukların düşleri vardır. Düşler ancak bir şeyler yaparak gerçekleştirilebilir. Tanıdığım arkadaşlarımdan destek almak için Gülşah Canbazgil arkadaşımın da bu tür projelerde yer aldığımı bildiğim için ondan yardım istedim. Böylelikle biz düş bahçemizde düşler biriktirmeye başladık” şeklinde konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZIN DÜŞLERİNE EL ATTIK”
Ayrıca Düş Bahçesi Çocukları Topluluğu kurucusu Hüseyin Özgören, hem kendi kişisel çevrelerinden hem de sosyal medya üzerinden paylaşımlar yaptıklarını söyleyerek, “Sponsorluk ve kişisel yardımlarla düşlerimizi gerçekleştirmeye başladık. Öncelikle çocuklarımızın düşlerine el attık. Eskişehir ve çevre illerimizde çocuklara giysi ve kırtasiye yardımı yaptık. Özellikle kış şartlarının zor geçtiği illerdeki çocuklarımıza bot ve kaban götürdük. Şu anda iki köy okulunda kütüphane kurma çalışmalarımızı devam etmekte. Kadınlar için yapacağımız projelerimiz için çalışma başlattık. İstanbul Maratonu’nda ‘Düş Bahçesi Çocukları Topluluğu’ için katıldık. Amacımız ileri ki günlerde dernekleşmek. Dernekleşerek daha fazla çocuğa ulaşmak daha çok düşü gerçekleştirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Özgören, kendilerine ulaşmak isteyen kişiler için sosyal paylaşım sitelerinde “Düş Bahçesi Çocukları Topluluğu” olarak bulunduklarını belirtti.
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi